Igra The Sims sada ima i transrodne likove – fanovi oduševljeni

Kreatori The Sims naslova su objavili da su dodate transrodne opcije za prilagođavanje pola u igri.

Izvor: index.hr
Podeli

Video igra je dobila gomilu besplatnih ažuriranja kako bi osigurala da svaki igrač širom sveta može da napravi simulaciju zasnovanu na ljudima iz stvarnog sveta.

"Stiglo je ažuriranje osnovne igre s novim sadržajem, uključujući medicinska pomagala, veziva i odeću za oblikovanje tela, prekidač za svetlo i ispravke dosadašnjih grešaka", objavili su na Instagramu.

Naime, novo ažuriranje igre omogućuje da svom Simu date ožiljke od operacije, i to one koje trans muškarci imaju kad urade mastektomiju. Od medicinskih pomagala, dodati su slušni aparati i merači glukoze, koji dolaze u raznim bojama.

Obožavatelji igre su ovu vest dočekali s oduševljenjem. U komentarima ispod objave na zvaničnoj Instagram stranici The Simsa nižu se pohvale.

"O moj Bože, hvala vam"; "Kao neko ko ima ožiljke veoma sam srećan što sada mogu da ih stavim i na svoje Simse"; "Kao nebinarna osoba, koja igra ovu igricu već 14 godina, ovo mi jako znači i osećam se viđeno"; "Prosula sam kafu kada sam videla ovo": "Sada ću ponovno bez prestanka igrati Simse", neki su od komentara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.