Sony sprema novi vrhunski telefon – znamo kada stiže

Kompanija Sony je prošle godine u maju predstavila Sony Xperia 1 IV flegšip telefon. Kompanija je objavila da će na isti datum 2023. godine predstaviti i njegovog naslednika.

Tehnopolis

Izvor: Bajtbox

Petak, 28.04.2023.

13:30

Default images

Japanski tehnološki gigant je objavio trejler u kojem najavljuje svoj sledeći flegšip telefon. Sony Xperia 1 V biće predstavljen u četvrtak, 11.05.2023. godine u 13:00 po japanskom vremenu. Na isti datum 2022. godine predstavljen je Sony Xperia 1 IV flagship telefon.

Video ne otkriva nikakve detalje o telefonu, već samo da "dolazi sljedeći ONE za vašu kreativnost".

Telefon će na poleđini navodno stići sa preuređenim modulom kamere. Zeiss će optimizovati kamere za ovaj telefon, a očekuje se da Xperia 1 V stigne sa novim glavnim i ultraširokom senzorom. Tako se nagađa da će glavni senzor kamere biti Sony-jev IMX989 senzor od jednog inča. Periskop senzor imaće promenljivi zum.

Što se tiče skladištenja podataka, očekuje se da Sony nastavi sa opcijama od 256GB i 512GB. Telefon bi trebalo da bude opremljen sa 12GB RAM-a, a moguće je da japanska kompanija ove godine isporuči telefon sa 16GB RAM-a i 1TB prostora za skladištenje podataka.

Ono što je sigurno jeste to da će Xperia 1 V pokretati Qualcommov Snapdragon 8 Gen 2 procesor.

Kada je u pitanju ekran, očekuje se da će ovaj telefon zadržati 4K displej kao i njegov prethodnik sa stopom osvežavanja od 120Hz, ali ne sa LTPO tehnologijom.

Telefon bi trebalo da bude isporučen sa 5000mAh baterijom s podrškom za punjenje od 30W.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: