Samsung je predstavio nove i poboljšane preklopne telefone: Galaxy Z Fold4 i Galaxy Z Flip4

Samsung je tokom najnovijeg Galaxy Unpacked događaja predstavio četvrtu generaciju svojih telefona iz Galaxy Z serije, sa fleksibilnim ekranom.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 10.08.2022.

15:40

Samsung je predstavio nove i poboljšane preklopne telefone: Galaxy Z Fold4 i Galaxy Z Flip4
Foto: Samsung / Promo

Južnokorejski gigant je ozvaničio Galaxy Z Fold4 i Galaxy Z Flip4, koje karakteriše poboljšan dizajn, unapređene funkcije i poboljšano korisničko iskustvo.

Galaxy Z Fold4 je u suštini zadržao prepoznatljiv osnovni dizajn. Povećan je odnos stranica, pa su oba displeja na telefonu kraća i šira. Tako spoljašnji "cover" displej ima 23,1:9 odnos stranica, dok glavni displej ima 21,6:18 odnos. Smanjena je i veličina okvira oko displeja.

Kada su u pitanju dimenzije, tu je glavni 7,6-inčni Dynamic AMOLED ekran (1812x2176pp) i 6,2-inčni spoljašnji displej. Oba ekrana podržavaju 120Hz stopu osvežavanja.

Samsung je redizajnirao šarku, što će omogućiti manji nabor u delu gde se ekran savija. kamera ispod displje je manje vidljiva, a to je postignuto povećanjem gustine piksela i displej oblasti preko kamere. Novi displeji koriste nove materijale: Super UTG za unutrašnji i Victus+ za spoljašnji.
Foto: Samsung / Promo
Na polju kamera, Galaxy Z Fold4 je dobio manja poboljšanja u odnosu na prethodnu generaciju. Tu je 50MP glavna kamera, 10MP 3x telefoto senzor i 12MP ultraširoka kamera.

Telefon pokreće trenutno najjači Qualcommov čipset – Snapdragon 8+ Gen 1, u kombinaciji sa 12GB memorije i 256GB ili 512GB prostora za skladištenje podataka.

Kapacitet baterije iznosi 4400mAh, a zadržan je sistem punjenja brzinom od 25W. Telefon je opremljen i senzorom otiska prsta, kao i Z Flip4 model.

Jedna od bitnijih funkcija, koje krase Z Fold4, jeste i podrška za S Pen pametnu olovku. Sivo-zelena, fantomski crna i bež varijanta su boje u kojima je telefon dostupan.
Foto: Samsung / Promo
Galaxy Z Flip4 je zadržao dimenzije ekrana kao kod prethodnog model. Tako unutrašnji Dynamic AMOLED ekran ima veličinu od 6,7 inča i 1080 x 2640p rezoluciju, dok spoljašnji ekran ima veličinu od 1,9 inča.

Sistem kamera čine dva 12MP senzora (široki i ultraširoki), zajedno sa 10MP selfi kamerom. FlexCam opcija omogućava kreiranje fotografija i videa sa obe strane, pomoću svih kamera.

Dimenzije telefona su nešto veće u odnosu na prethodnu generaciju, a zanimljivo je da je uređaj zadržao i istu težinu (183 grama) uprkos povećanju baterije. Baterija sada ima kapacitet od 3700mAh.

Poput Z Fold4 modela, i Galaxy Z Flip4 koristi Snapdragon 8+ Gen 1 čipset. Dostupno je 8GB memorije i 128/256/512GB prostora za skladištenje podataka u zavisnosti od tržišta. Najavljena je i dual-SIM verzija telefona. Galaxy Z Flip4 dolazi u lila ljubičastoj, grafitnoj, ružičasto-zlatnoj i plavoj boji.
Foto: Samsung / Promo
Galaxy Z Fold4 i Galaxy Z Flip4 telefoni imaju zaštitu od prskanja vodom. Galaxy Z Fold4 je prvi uređaj kojis e isporučuje uz Android 12L, a u pitanju je specijalna verzija Androida koju je Google kreirao za uređaje sa velikim ekranom. Z Flip4 koristi Android 12 uz One UI 4.1.1.

Galaxy Z Flip4 i Z Fold4, kao i i Buds 2 Pro slušalice, biće dostupni za naručivanje unapred u odabranim zemljama od 10. avgusta, a na tržišta odabranih zemalja dolazi od 26. avgusta. Korisnici koji unapred naruče Galaxy Z Flip4 ili Galaxy Z Fold4 dobijaju jednu dodatnu godinu za Samsung Care+, za zaštitu od pada ili loma ekrana sa podrškom Samsung stručnjaka u 51 zemlji.

U posebnom promotivnom periodu u Srbiji, za prednarudžbu Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Fold4 pametnih telefona, uz otkupnu cenu starog uređaja korisnici ostvaruju pravo na otkupnu vrednost starog telefona uz dodatni bonus (uz dokaz o kupovini) u iznosu od 23.000 RSD za Galaxy Z Fold4 Ili 17.000 RSD za Galaxy Z Flip4. Takođe, korisnici ostvaruju pravo na osiguranje ekrana (osiguranje unutrašnjeg ekrana uređaja koje pokriva jednu štetu nastalu unutar godinu dana od kupovine uređaja uz učešće u šteti). Za više informacija o akciji posetite ovu adresu.

Uređaji nove Galaxy Z serije dostupni su u Srbiji po preporučenoj ceni Z Fold4 od 219.999,00 RSD i Galaxy Z Flip4 od 129.999,00 RSD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: