Najmoćniji iPhone će ubuduće nositi drugačije ime?

Prema navodima Marka Gurmana, Apple sa novom serijomtelefona planira da predstavi i novi način njihovog imenovanja. Ako se to obistini, Pro Max brend će otići u istoriju.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.09.2022.

15:45

Najmoćniji iPhone će ubuduće nositi drugačije ime?
Foto: Profimedia

Bloombergov reporter i dugogodišnji Appleov analitičar, Mark Gurman, objavio je u svom nedavnom Power On biltenu da Apple planira da uvede novi način imenovanja iPhone 15 serije telefona.

Prema njegovim informacijama, predstojeći iPhone Pro Max modeli postaće – Ultra.

"Na osnovu Appleovih prethodnih odluka, možemo očekivati osveženi dizajn iPhonea sledeće godine, što se poklapa s prelaskom na USB-C i potencijalnom zamenom Pro Max modela sa Ultra modelom", navodi Gurman.

Naime, prvi Pro Max iPhone pojavio se 2019. godine. Reč je, podsetimo, o iPhoneu 11 Pro Max, koji je doneo brojne novitete, uključujući treću kameru.

S obzirom na to da proizvođači poput Xiaomija i Samsunga već duže vreme imaju Ultra modele, nije neobično da i Apple želi da svoje najjače telefone okiti tim nazivom.

Iako iPhone 14 nije na tržištu ni mesec dana, sve je više glasina o iPhoneu 15. Osim navodnog preimenovanja Pro Max modela, analitičari predviđaju da bi Dynamic Island mogao biti deo standardne opreme na svim modelima. Tu je i već pomenuti USB-C priključak, za kojeg Gurman tvrdi da je Apple već počeo da testira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: