Apple bi na iPhone 14 Pro mogao da vrati jednu staru funkciju

Glasine sugerišu da će iPhone 14 Pro ponovo oživeti klasični indikator kapaciteta baterije – onaj koji je pokazivao procenat i ikonu sa nivoom baterije jedan pored drugog.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.09.2022.

10:10

Apple bi na iPhone 14 Pro mogao da vrati jednu staru funkciju
Foto: MichaelJayBerlin / Shutterstock.com

Prema navodnoj skici interfejsa urđaja, do koje je došao sajt MacRumors, korisnici Pro telefona možda neće morati da koriste verziju koja se testira u iOS 16 beti i koja je predmet velikog broja kritika. Ova verzija pokazuje procenat u okviru ikonice baterije i teško je čitljiva.

Aktuelna verzija Appleovog indikatora, na novijim uređajima, dolazi u formi ikonice baterije (bez procenta), koja vizuelno prikazuje koliko je telefonu još ostalo kapaciteta baterije. Ovo je prvo predstavljeno sa iPhone X verzijom, zbog nedostatka prostora koji je izazvala veličina izreza.

Međutim, iPhone 14 Pro bi trebalo da izrez zameni sa dva odvojena otvora, što bi trebalo da omogući dovoljno prostora kako bi se implementirala i ikonica baterije i procenat kapaciteta baterija.

Apple bi dodatno mogao da iskoristi dodatni prostor na ekranu iPhone 14 Pro telefona prebacivanjem ikonice za mobilne usluge na levu stranu kada je telefon zaključan, dok bi indikator baterije i centar za obaveštenja mogao da doda sa desne strane.

Sve zvanične izmene, koje je Apple planirao za svoju iPhone 14 liniju saznaćemo već 7. septembra kada će kompanija održati svoju Far Out prezentaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: