BlueSoft deo slovenačkog Datalaba

Domaća kompanija BlueSoft potpisala je ugovor o saradnji sa slovenačkim Datalabom, i time postala deo ove kompanije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 15.07.2010.

17:43

Default images

Kako je naveo Andrej Merdelj, izvršni direktor Datalaba, pregovori i saradnja sa BlueSoftom traju već osam godina, a sada je ova kompanija otkupila autorska prava i izvorni kod ERP rešenja za mala preduzeća.

Kompanija BlueSoft bavi se projektovanjem i izradom softvera za knjigovodstvo i uvođenjem informacionih sistema u preduzeća, i, prema navodima iz ove kompanije, ima preko 10 hiljada korisnika.

Spajanje ove dve kompanije, za korisnike BlueSoft rešenja znači da će u narednih tri do pet godina, sa tog preći na Pantheon softverska rešenja. Korist BlueSoftu je mogućnost širenja poslovanja na druga tržišta.

"Poslednjih 20 godina u BlueSoftu živimo od tog domaćeg tržišta potvrđujući naše znanje i veštinu. Saradnjom sa Datalabom napokon možemo ovo znanje iskoristiti na širem tržištu", rekao je Vladimir Vutošević, osnivač BlueSofta, ubuduće savetnik za mikro tržište u Datalabu.

Osim zvanične objave saradnje, kompanija Datalab objavila je početak rada servisa eRačunovodstvo, koji je trenutno u probnoj fazi, a komercijalno će biti dostupan od 15. septembra. Ovaj servis podrazumeva hostovanje Pantheon aplikacije i baze podataka, a kako je razvijen u saradnji sa Orion Telekomom, hostovaće se na njjihovim serverima.

Cloud verzija računovodstvenih usluga bi, osim jednostavnosti, jer i korisnici i računovođe imaju pristup istoj bazi, troškove preduzeća trebalo da smanji za čak pet puta, navode iz Datalaba.

Pomenute kompanije, u saradnji sa OnLine Computers i kompanijom SezamPro Hosting,osnovale su i Regionalni institut za informatiku u malim i srednjim preduzećima, koji bi trebalo da pomogne preduzećima da jednostavnije uvedu i koriste informacione tehnologije u svom poslovanju, a ono što je naročito interesantno je da će svi dokumenti ovog instituta biti objavljeni pod Creative Commons licencom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: