BlueSoft deo slovenačkog Datalaba

Domaća kompanija BlueSoft potpisala je ugovor o saradnji sa slovenačkim Datalabom, i time postala deo ove kompanije.

Podeli

Kako je naveo Andrej Merdelj, izvršni direktor Datalaba, pregovori i saradnja sa BlueSoftom traju već osam godina, a sada je ova kompanija otkupila autorska prava i izvorni kod ERP rešenja za mala preduzeća.

Kompanija BlueSoft bavi se projektovanjem i izradom softvera za knjigovodstvo i uvođenjem informacionih sistema u preduzeća, i, prema navodima iz ove kompanije, ima preko 10 hiljada korisnika.

Spajanje ove dve kompanije, za korisnike BlueSoft rešenja znači da će u narednih tri do pet godina, sa tog preći na Pantheon softverska rešenja. Korist BlueSoftu je mogućnost širenja poslovanja na druga tržišta.

"Poslednjih 20 godina u BlueSoftu živimo od tog domaćeg tržišta potvrđujući naše znanje i veštinu. Saradnjom sa Datalabom napokon možemo ovo znanje iskoristiti na širem tržištu", rekao je Vladimir Vutošević, osnivač BlueSofta, ubuduće savetnik za mikro tržište u Datalabu.

Osim zvanične objave saradnje, kompanija Datalab objavila je početak rada servisa eRačunovodstvo, koji je trenutno u probnoj fazi, a komercijalno će biti dostupan od 15. septembra. Ovaj servis podrazumeva hostovanje Pantheon aplikacije i baze podataka, a kako je razvijen u saradnji sa Orion Telekomom, hostovaće se na njjihovim serverima.

Cloud verzija računovodstvenih usluga bi, osim jednostavnosti, jer i korisnici i računovođe imaju pristup istoj bazi, troškove preduzeća trebalo da smanji za čak pet puta, navode iz Datalaba.

Pomenute kompanije, u saradnji sa OnLine Computers i kompanijom SezamPro Hosting,osnovale su i Regionalni institut za informatiku u malim i srednjim preduzećima, koji bi trebalo da pomogne preduzećima da jednostavnije uvedu i koriste informacione tehnologije u svom poslovanju, a ono što je naročito interesantno je da će svi dokumenti ovog instituta biti objavljeni pod Creative Commons licencom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.