Ove nedelje u IT svetu

Skoro da ne prođe nedelja bez vesti o nekom novom tabletu. Početak ove nedelje doneo je informacije o tabletu nazvanom Tabeo, iza kojeg stoji proizvođač igračaka Toys 'R' Us.

Podeli

I uprkos tome što je pojavljuje tržište i za dečje tablet računare, direktor Intela, Pol Otelini, ne smatra da živimo u svetu tableta ili smartfona, već u svetu personalnog računarstva.

Ipak, najveća vest ove nedelje, a to ste potvrdili i vi velikim brojem komentara, bilo je predstavljanje novog iPhonea.

iPhone 5 predstavljen je u sredu, 12. septembra, uveče, kada su predstavljeni i novi iPod nano i iPod touch plejeri. Ukoliko ste bili upoznati sa glasinama koje su pratile novi iPhone pre njegovog predstavljanja, karakteristike ovog modela nisu bile veliko, ako su uopšte to i bile, iznenađenje.

A dan pre Appleove konferencije, jedan korejski list objavio je da će Samsung tužiti Apple ukoliko novi iPhone bude imao podršku za LTE.

Bez obzira na to, pomama za novim iPhoneom je već počela.

Ove nedelje saznali smo i da će Nintendo Wii U stići na američko tržište sredinom novembra, da Facebook neće praviti svoj telefon, ali i da će lansirati novu aplikaciju za Android.

Što se domaćeg tržišta tiče, imali smo dve lepe vesti - Note tablet je zvanično stigao u Srbiju, a programerima iz Srbije postala je dostupna mogućnost pisanja i plasiranja aplikacija u Microsoftov Windows Store.

Vesti

Francuski Archos predstavio svoja tri smartfona

Francuski proizvodjač Archos (Aršo) predstavio je tri nova smartfona - 50 Diamond S i 50e Helium, dva modela koji funkcionišu pod Google-ovim operativnim sistemom Android 5.1 Lollipop, kao i 50 Cesium koji funkcioniše pod Microsoft-ovim operativnim sistemom Windows 10 Mobile.

Aktuelno četvrtak 27.08. 10:35 Komentara: 12

iOS Akademija upisuje treću generaciju

Poznato je da je razvoj aplikacija za iOS uređaje jedan od najunosnijih poslova u programerskoj struci, a na osnovu iskustva organizatora iOS Akademije sve više programera prelazi sa pravljenja Internet sajtova i servisa na razvoj mobilnih aplikacija.

Aktuelno ponedeljak 27.07. 08:30 Komentara: 7
strana 1 od 164 idi na stranu