Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 12.02.2022.

11:10

Vajt na oproštaju: Snoubord je bio moj život

Šon Vajt, trostruki olimpijski šampion u snoubordu, okončao je karijeru osvajanjem četvrtog mesta.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Vajt na oproštaju: Snoubord je bio moj život
Foto: Profimedia

Malo je nedostajalo da se sve završi osvajanjem medalje za Amerikanca, koji je na cilju zaplakao.

Japanac Hirano Ajumu je osvojio zlato, Skoti Džejms iz Australije srebro, a Jan Šerer iz Švajcarske bronzanu medalju.

"Ponosan sam na trke, ponosan sam što sam bio ovde na svojoj poslednjoj, oproštajnoj trci. Hvala vam svima koji ste me gledali, kao i svim prijateljima kod kuće. Hvala snoubordingu, to je bio moj život", rekao je Vajt.

Kaže da bi voleo da se sve završilo osvajanjem medalje, ali smogao je snage da čestita pobedniku, Japancu Ajumuu.

"Da, malo je falilo za podijum, voleo bih da sam se tamo našao poslednji put, ali ne možete uvek da dobijete ono što želite. Da. srećan sam, srećan sam i zbog Ajumua. Srećan sam i zbog Skotija, mada mi je malo i žao. Znam da je srećan i sa drugim mestom, ali ipak je ciljao zlato. I gledati kako je Ajumu nastupio, bila je to trka života i uspeo je . Ponosan sam na njega", dodao je Vajt.

Rekao je i da su mu prijale lepe reči koje je dobio sa svih strana.

"Trudim se da ta laskanja ne utiču na mene, ali znate, bilo je mnogo lepih reči, mnogi su me potapšali po leđima i rekli da ovaj sport ne bi imao takvih trikova da nije bilo mog napora. Želim da se zahvalim svima koji su me podržavali i dozvolili da radim ove stvari", zaključio je američki snouborder.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

31 d

U fokusu

Vidi sve