Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 08.02.2023.

18:45

Norveški biatlonci osvojili zlato u mešovitoj štafeti na SP

Norveške biatlon mešovita štafeta 4x6 km osvojila je zlatnu medalju u nemačkom Oberhofu na Svetskom prvenstvu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Norveški biatlonci osvojili zlato u mešovitoj štafeti na SP
Foto: Profimedia/Martin Schutt/dpa

Ingrid Tandrevold, Marte Olsbu Rojseland, Stefan Lagrejd i Johanes Tignes Be deonicu su za jedan sat, četiri minuta i 41,9 sekundi svladali deonicu od 24 kilometra na kojoj je svako od njih imao po jedno gađanje u ležećem i stojećem stavu.

Iako su norveški biatlonke i biatlonci morali da koriste dodatnih devet metaka i da odtrče jedan kazneni krug, ipak su uspeli da stignu do cilja pre italijanske štafete koja je imala tri promašaja manje i nije morala da trči kaznene krugove, ali je zaostala za pobednicima za 11,6 sekundi.

Do bronze je došla francuska štafeta koja je imala 55,9 sekundi lošije vreme od pobedničke ekipe.

U četvrtak je slobodan dan, a u petak će biatlonke nastupiti u sprintu (7,5 km). Prvo pojedinačno takmičenje za biatlonce je takođe sprint (10 km), koji je na rasporedu u subotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

31 d

U fokusu

Vidi sve