Nova vest
Tenis

Nedelja, 16.07.2023.

16:08

Alkaras: Novače, ti me mnogo inspirišeš

Španski teniser Karlos Alkaras je nakon pobede u finalu izneo niz velikih reči za srpskog asa

Izvor: SN

Autor: SN

Alkaras: Novače, ti me mnogo inspirišeš
Foto: Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Karlos Alkaras je poražen od Novaka Đokovića u finalu Vimbldona posle velike borbe koja je oduševila publiku u Londonu.

Alkaras je nakon trijumfa na terenu rekao da je ponosan na sve što je postigao sa svojim timom na putu do vrha u Londonu.

Posle najveće pobede u karijeri Alkaras je pokušao da nađe prave reči da opiše najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri - osvajanje drugog Grend Slema pobedom nad najvećim svih vremena.

"Ostvarenje sna, rekao sam to već ranije, sjano je pobdeiti, ali i da sam izgubio bio bih veoma ponosan na sebe i što sam pisao sam istoriju na ovom divnom turniru. Igrao sam finale protiv legende našeg sporta, igrati na ovakvim pozornicama je za momka kao što sam ja nešto neverovatno. Vrlo brzo je došlo do svega ovoga. Ponosam sam na sebe jako, i na moj tim, na rad koji ulažemo svaki dan da bismo mogli sa doživimo ovako nešto", bili su prvi utisci Španca nakon finala.

Oopisao je i poslednji gem, ali je brzo krenuo da niže velike reči za Noivaka.

"Da, posle prvog seta mislio sam u sebi "Karlos, moraš malo da podigneš nivo igre, zbog svih, biće razočarani..." Ali moram da čestitam Novaku. Šta da kažem o njemu... Ti me inspirišeš mnogo, počeo sam da igram tenis gledajući tebe. Od kada sam se rodio ti si već pobeđivao na turnirima. Neverovatno, bolje šeć ti to reći nego ja - 36 je novih 26. Ti si to uradio, neverovatan si".

Zahvalio se Karlitos i španskom princu Felipeu koji je sa tribina Centralnog terena svedočio istorijskom trenutku. Bila je tu, naravno, i princeza od Velsa, princ Vilijam. Mnogo važnih na jednom mestu.

"Zaista poseban trenutak je igrati pre kraljevima. Ponosan sam što ste ovde i što ste navijali za mene. Pobedio sam dva puta kada ste gledali i nadam se da ćete dolaziti i ubuduće (obraća se princu Felipeu, prim. aut). Moram da vam se zahvalim što ste došli i podržavali me".

Prokomentarisao je Alkaras i pohvale koje je na njegov račun izneo Novak - činjenicu da je ekspresno napredovao na travi.

"Da, upravo sam se zaljubio u travu", nasmejao je Karlitos čitav stadion pa se nadovezao:

"Neverovatno je, da, nisam očekivao da ću igrati na ovakvom niovu u tako kratkom periodu. Osvojio sam Kvins, dobio i ovde, san se obistionio i jako sam srećan zbog rada koji smo uložili da uđemo u sezonu na travi, i zaista brzo učim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu