Nova vest
Košarka 3

21.5.2024.

8:33

Miciću jedan glas za rukija sezone

NBA liga objavila je prvu i drugu petorku najboljih rukija ove sezone.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Prvu postavu novaljija u najjačoj košarkaškoj ligi sveta predvode Francuz Viktor Vembanjama iz San Antonija i Čet Homlgren iz Oklahome, koji su dobili identičan broj glasova.

Tu su još Brendon Miler (Šarlot), Haime Vaskes (Majami) i Brandin Podziemski (Golden Stejt).

Srpski košarkaš Vasilije Micić, koji nosi dres Šarlota, dobio je samo jedan glas.

Micić, koji je ruki sezonu počeo u Oklahoma Siti Tanderu, prosečno je beležio 7 poena uz 4,4 asistencija i 1,5 skokova po meču.

Na takav učinak je uticala ograničena minutaža u Oklahomi gde je igrao tek 12 minuta po utakmici i beležio 3,3 poena uz 2,5 asistencija.

U Severnoj Karolini je dobio znatno više prostora, više od 27 minuta po meču pa je i njegov učinak porastao na 10,8 poena uz 6,2 asistencije i 2,1 skokova po utakmici.

Drugi najbolji tim NBA rukija čine  Derek Lajvli (Dalas), Amen Tompson (Hjuston), Kijonte Džordž (Juta), Kejson Valas (Oklahoma) i Dži-Dži Džekson (Memfis).

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Jeep prekršio obećanje

Prošlo je tačno tri meseca otkako je Jeep izbacio Wrangler Rubicon 392 Final Edition 2024 iz ponude - ili su bar tako samo rekli.

B92

12:40

2 h

Aktuelno

Kolo sreće se okreće

Gotovo trećina vlasnika električnih vozila vratiće se na automobile koji imaju tradicionalne motore sa unutrašnjim sagrevanjem, pokazuje najnovija anketa.

B92

8:05

7 h

Novo Sport Video Menu