Vesti - Wimbledon 2022 -

Ćaćić: Prija pun stadion, makar bio i protiv mene

Srpski teniser Nikola Ćaćić završio je takmičenje u muškom dublu, ali u paru sa Aleksandrom Krunić ga očekuje nastavak duela protiv Kravjeca i Martines u miksu.

LN
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Od novinara B92.net iz Londona – Luke Nikolića.

U razgovoru sa srpskim novinarima osvrnuo se na proteklu sedmicu u Londonu.

"Ostali smo prvi izvan žreb za mešoviti dubl, pa smo čekali da neko otkaže. To se stalno dešava. Danas je ispao samo dubl, pa smo jedini upali. Ovde samo došao u nedelju, turnir mi je počinjao u sredu, četvrtak, pa me kiša nije zakačila. Igrali smo u četvrtak, pa je prekinut i sutra je nastavljen. Bilo je dosta naporno, igra se u tri dobijena seta što nismo navikli da igramo, na travi podloga koja bi po stilu igre trebalo da mi leži, ali pošto ne igram često, ovo mi je drugi put u životu. Kada bih igrao češće i kada bih trenirao siguran sam da bih bio dosta bolji, zadovoljan sam sa učinjenim sa Vavasorijem", rekao je Ćaćić.

Ćaćić više ne igra sa Tomislavom Brkićem.

"Razišao sam se sa Brkićem i nećemo igrati sigurno neko vreme, dogovorio sam se sa Vavasorijem samo za ovaj turnir, pa ćemo za dalje da vidimo. Nemamo dovoljno dobar renking da upadamo na predstojeće turnire, pa ćemo na par narednih turnira igrati sa nekim drugim. I on je zainteresovan da odigramo zajedno još koji turnir. Za sada su utisci pozitivni, odmah posle prvog susreta smo videli da ležimo jedan drugom i da bi mogli da igramo zajedno. Šta će i kako će biti ćemo tek videti."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Objasnio je razloge rastanka sa Brkićem.

"Godinu i po dana smo Toma i ja igrali zajedno, prošle godine smo imali sjajne rezultate, pa smo ove godine dobili pet mastersa na osnovu tih rezultata jer smo završili u Top 13 timova u godini. Očekivanja su bila veća, nismo imali dobre rezultate, on je imao malu povredu, sve je prouzrokovalo da se obojica složimo da na neko vreme ne igramo. Dosta smo stvarno putovali ove godine Australija, posle Južna Amerika, pa Severna Amerika, pa smo se malo zamorili. Prijaće nam da naučimo nešto drugo od drugih partnera, nismo dugo igrali zajedno, a nismo napravili iskorak. Sada smo 50, 60, a bili smo 30 i neki prošle godine. Često u dublu menjaju partnere, pogotovo na toj poziciji. Kada si u 20 onda su fiksni partneri, a ostali obično menjaju. Dugo smo bili zajedno godinu i po dana i probili smo se na neki način, imali smo jednu titulu, nekoliko finala, četvrtfinala mastersa."

Ćaćić i Vavasori su poraženi u drugom kolu od Džejmija Marija, domaćeg miljenika i Bruna Soareša.

"Atmosfera je bila sjajna, uvek mi prija kada je pun stadion, pa makar navijali protiv mene. Nismo uspeli da preokrenemo iako smo imali šanse u drugom setu. Stadion drugo kolo dubla nismo očekivali da ćemo igrati na terenu dva jer su nas prebacili, inače bi igrali na teren 18. Nadam se da će biti prilika da vidim u budućnosti."

Probaće da nađe vremena za obilazak Londona.

"Drugi put sam u Londonu, prošle godine je bio karantin samo tereni i hotel, pa nismo nigde išli, čim sam završio sam išao kući. Ove godine bukvalno nisam video ništa jer sam stigao dosta kasno. Jedan, drugi trening jer mi je i smeštaj pola sata od terena, pa sam ceo dan na terenima. Uvek kažem ako sutra budem imao više vremena... Ne možeš da ideš pre obaveza da ideš u grad, pa posle na trening. To može tek posle obaveza. Možda u nedelju, ako ostanemo još u miks dublu, mogao bih i da obiđem nešto. Išao sam i metroom, tu je nekada i manja gužva", završio je Ćaćić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.