Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 27.06.2022.

21:24

Krunić: Mogla sam da imam malo više sreće

Srpska teniserka Aleksandra Krunić poražena je na startu Vimbldona.

Izvor: B92

Autor:B92

Krunić: Mogla sam da imam malo više sreće
Foto: Profimedia

Bolja od nje u prvom kolu bila je rumunska teniserka Sorana Kirstea, koja je trijumfovala sa 2-0 u setovima.

Iako je bilo 2-0 u setovima, Aleksandra Krunić se borila do poslednjeg trenutka, budući da je oba seta rumunska teniserka osvojila posle taj-brejka.

"Kirstea je nezgodna protivnica za mene na travi. U prvom setu sam napravila nekoliko grešaka u taj brejku - ona igra nisko i tera me da pravim brze odluke. Udara ravne lopte i tera igračice na meke lopte, koje onda kažnjava. Uvek me bole leđa kada igram s njim, i sad me bole", rekla je Aleksandra Krunić.

Ona kaže da je manjak koncentracije u drugom taj-brejku bio presudan.

"Bila sam bolja nego u Birmingemu. Drugi taj brejk nisam bila fokusirana. Mogla sam da imam malo više sreće sa žrebom, ona je jedna od retkih koja mi baš ne odgovara", dodala je.

Ona će se i dalje takmičiti, ali u miks dublu.

"Sada ću da se odmorim jedan dan, pa mi sledi i dubl, prijavila sam i miks sa Ćaćkom da vidimo da li će upasti", kaže Krunič.

Ponovo se osvrnula na igru protivnice.

"Ona je iskusna, nekad se iznervira kako bi se malo i pokrenula. Ona ima rituale za koje joj treba dosta vremena, cedi tih 25 sekundi, ali znala sam šta da očekujem. Previše je iskusna da bi tek tako pukla i ‘tankirala’".


A zatim je pričala i o svojoj igri, o tome gde je grešila i šta mora da unapredi.

"Moram na drugim podlogama da budem agresivnija na riternu. Popravila sam slajs, treba da mi bude niži, a danas mi je njih nekoliko išlo u nebesa. Moram da popravim procenat prvog servisa - kad se umorim i padne mi koncentracija, onda se pokvari i tehnika",
dodala je ona.

Za kraj, pričala je i u planovima za naredni period.

"Cilj mi je top 100 i da igram glavni žreb na slemovima jer me cede kvalifikacija, treba tu džunglu proći, tri meča. Posle toga želim top 50, ali dug je put dotle",
zaključila je Krunić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve