Đoković – Gofan 6:4, 6:0, 6:2

Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je u tri seta pobedio Davida Gofana – 6:4, 6:0, 6:2.

 6:4, 6:0, 6:2
  ĐOK   GOF  
  3 : 0  
KRAJ! Pobeda Novaka!
5:2 – Đoković na gem do pobede!
Srpski teniser došao je na korak do pobede. Apsolutna dominacija Đokovića u četvrtfinalu Vimbldona.
4:1 – Novak spasao dve brejk lopte u osvojio gem
Briljantnom defanzivom Novak uspeva da se izvuče iz nezgodne situacije na 15:30. Ipak, usledila je treća dupla za brejk loptu za Gofana, koju je Novak anulirao savršenim servisom. Agresivnom igrom David je došao do još jedne prilike, koju je opet Novak spasao.
3:1 – U Londonu ništa novo, brejk Đokovića
Dosta sreće za Gofana, koji posle 0:30 dolazi do dva poena uz par pogođenih linija i jedno proklizavanje Đokovića. Ipak, posle jedne neiznuđene i posle pete duple servis greške u meču to je novi brejk.
2:1 – Novak nastavio u istom ritmu
Novak gubi jedan poen, ali odlično servira i koristi prednost koju pravi početnim udarcem. Lak gem za Srbina.
1:1 – Gromoglasan aplauz za Gofana
Konačno! Gofan osvaja gem posle otprilike sat vremena, posle 10 izgubljenih gemova zaredom...
1:0 – 10(!) gemova u nizu za srpskog tenisera
Đoković od gotovog pravi veresiju. Od 40:0 dolazi do 40:30, a onda smečuje u mrežu za izjednačenje. Loše je napao, Gofan je "osetio kriv" i pravo ni iz čega došlo se do brejk lopte. Na sreću Novak je uspeo da se spase i dođe do prvog gema u trećem setu, 10. u nizu ukupno.
6:0 – Škola tenisa Novaka Đokovića
Gofan je vidno iznerviran. Ovaj gem je krenuo agresivnije, a na 30:15 rizikovao iz servisa i napravio duplu, pa neiznuđenu, za prvu set loptu za Novaka. Ispalio je Novak forhend kao iz topa i "očistio" liniju za novu set loptu. Ni nju nije iskoristio, David je došao do dve gem lopte, ali je sve bilo uzalud za njega. Đoković je nastavio da briljira, osvojio tri poena zaredom i završio set.
Ne zovu ga džabe "čovek guma"
5:0 – "Đoković trči nizbrdo"
Teniski analitičar Bred Gilbert je igru Đokovića u drugom setu opisao kao "trčanje nizbrdo". Ogromnih 5:0 protiv indisponiranog Gofana, koji ređa greške.
4:0 – Novak "ugasio" Belgijanca
Novak u ovim trenucima "grize". Želi da osvoji svaki poen i izuzetno je agresivan, pogotovo na riternu i udarcem posle njega. Gofan se, usput, "gasi" i igra sve gore i gore. Srpski teniser dolazi do tri brejk lopte i koristi prvu
Tu je ekipa
3:0 – Ili ipak 6:0?
Gem za nešto više od minut u korist Đokovića. Šesti zaredom...
2:0 – Brejk Đokovića!
Gofan se ponovo opušta na 30:0 i gubi tri od naredna četiri poena za đus. Ušla je neka nesigurnost u Belgijanca i Novak pravi brejk na samom startu drugog seta.
Zasluženi aplauzi posle ovoga
1:0 – Poen meč i prvi gem za Novaka
Ubedljivo najbolji poen na meču na startu drugog seta, sa dva izvanredna tviner loba na obe strane, na kraju je pripao Gofanu. Uspeo je Novakov protivnik da uzmei naredni poen, ali je Srbin mirno priveo gem kraju.
6:4 – Ritern briljantan, drugi brejk zaredom i set za Novaka!
Gofanu je brejk došao glave. Nakon što ga je napravio i poveo sa 4:3 nije osvojio nijedan gem do kraja seta. Novakov ritern bio je na vrhunskom nivou u poslednjem gemu seta, Gofan je napravio par grešaka i srpski teniser je iskoristio prvu set loput.
5:4 – Konačno lak gem za prvog tenisera sveta
Odličan gem. Viner, servis viner, pa as, za konačno jedan lak gem na servisu. Novak ponovo vodi.
4:4 – Novak se vraća u set!
Bilo je 30:0 za Gofana, Novak je izgledao kao da je pred kapitulacijom, a onda je Gofan napravio dve greške zaredom, vratio Novaka u gem rezultatski, ali i psihički. Srpski teniser nije iskoristio prvu brejk loptu, ali je izdržao kod druge, dobro napao i vratio brejk!
3:4 – Brejk Gofana
Posle dva odlična poena i 30:0, usledila su dva izuzetno loša od strane srpskog tenisera. Gofan je uhvatio Novaka na "krivoj nozi" i došao do brejk lopte. Novak je odigrao još jedan dosta loš poen i to je prvi brejk na meču.
Kačket je na "zadatku"

Photo by Matthias Hangst/Getty Images
3:3 – Novak prvi put blago zapretio
Novak je rešio da češće napada u ovom gemu i to je urodilo plodom, pa je zapretio sa 30:30. Gofan je asom došao do gem lopte, a u narednom poenu Novak je napao, imao poen u rukama, ali loše procenio pasing protivnika koji je "sleteo" pravo na liniju...
2:2 – Đokovića ponovo spasla defanziva
Novak otvara gem brutalnim, ravnim bekhend vinerom, ali Gofan ne popušta, igra agresivno i ponovo preti. Gofan je ponovo imao već viđenu brejk loptu, ali je Novak nestvarnom defanzivom iz bekhenda uspeo da oteža volej protivniku dovoljno da ovaj pogreši. Asom dolazi do gema.
2:2 – Belgijanac nastavlja da igra odlično
Ponovo odličan, miran gem na servisu za Gofana. Naterao je Novaka da napravi nekoliko greški i uspeo da ponovo izjednači.
2:1 – Đoković spasao dve brejk lopte
Gofan napada i napada, te pravi prvu pretnju na meču. Na 30:30 Gofan je imao već viđenu brejk loptu, ali je Novak fenomenalnom defanzivom došao do poena. Ipak, Gofan je nastavio da igra odlično i došao do lopte, ali je Srbin to spasao hrabrim napadom. Novak je uspeo da spasi još jednu brejk loptu i ponovo povede.
1:1 – Dobar Gofan
Odličan početak za Gofana, koji lako dolazi do gema. Visok intenzitet tenisa na početku.
1:0 – Prvi đus i prvi gem za Novaka
Novak greši na početku meča, ali ima pomoć servisa. Sve do 40:30, kada pravi prvu duplu na meču. Sa nova dva servis vinera Novak dolazi do prvog gema u meču.
Srpski teniser je spreman

Foto: B92/ZK
Novak prvi servira
Dobrodošli!

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: