Nova vest
Tenis

Subota, 21.07.2018.

21:20

"Nadal i Federer su dominirali jer je Novak bio odsutan"

Direktor teniske "Kuće slavnih" i nekadašnji trener Novaka Đokovića Tod Martin veruje da je dominacija Federera i Nadala posledica odsustva Novaka sa ATP.

Izvor: B92

Autor:B92

Getty images

Đoković je u prethodne dve godine kuburio sa povredom lakta i motivacijom, pa Martin kaže da je povratak srpskog igrača dobra stvar za tenis u globalu.

Paralelno sa tim, Federer i Nadal su pravili vrhunske rezultate i osvajali najveće turnire.

"Mislim da je vrlo važno za sport da se treći deo te elitne grupe Nadal, Federer i Đoković vratio na vrh. Naravno, Rodžer Federer i Rafael Nadal su imali nekoliko neverovatnih godina, ali to se desilo u odsustvu momka koji je osvojio četiri Grend Slem titule pre toga tako da...", izjavio je Martin u nedavnom razgovoru za Yahoo sport.

Martin i Đoković su sarađivali kratko pre osam godina kada je Srbin pokušavao da koriguje servis i igru na mreži. Saradnja nije potrajala, niti je dala prave rezultate, ali Martin je dovoljno upoznao srpskog igrača da ga ovaj povratak ne iznenađuje.

"Lepo je videti da se Novak vratio. Iskreno, to za mene nije iznenađenje, trenirao sam ga. Mislim da je njegova dominacija, kada je dobro, jednostavno spektakularna. Mislim da je najveći talenat u igri i ako može da telo i glavu održi na pravom putu pokazaće koliko je opasan", rekao je Martin.

Srpski igrač je pre šest dana osvojio svoj četvrti Vimbldon sa 3-0 u finalu protiv Kevina Andersona, ali je potvrdu da se zaista vratio dao u polufinalu i posle pet setova sa Rafaelom Nadalom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d