- Wimbledon 2018 -

Italijan otkrio – Đoković razmišljao da ostavi tenis!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković navodno je razmišljao da ostavi tenis i ode u penziju posle dugih problema sa povredom lakta.

Podeli
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Bol u desnom laktu odvojio je Đokovića od terena na skoro godinu dana, nakon šest meseci neuspešne pauze operacija je bila neophodna, ali su nove nevolje stigle na američkoj turneji.

Na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju Novak je ispadao na startu i, prema rečima nekadašnjeg italijanskog igrača Filipa Volandrija, razmišljao da se penzioniše.

Nekoliko meseci kasnije potvrda da je doneo dobru odluku da nastavi da igra jeste titula na Vimbldonu.

"Bilo je to stvarno ostvarenje sna, posebno kada pomislimo da je posle Majamija okupio svoj tim i rekao – ‘Gledajte, hajde da razgovaramo sa sponzorima jer ne znam da li želim da nastavim da igram ili ne’. Stvarno je razmišljao da ostavi tenis", rekao je Volandi.

Srpski as je tokom karijere uvek imao prijatelje među kolegama iz Italije koji očigledno malo više znaju nego mi.

"O tome sam razgovarao sa Fabio Fonjinijem pre nekoliko dana, ali smo znali da će, ako dobije dva teška meča na vrhunskom nivou, povratiti samopouzdanje. Nismo očekivali da opet osvoji Vimbldon, ali posle duela sa Kajlom Edmundom u trećem kolu, videli smo Đokovića koji je mnogo napredovao".

Onda je usledio najvažniji meč ove sezone – polufinale sa Rafaelom Nadalom koje je trajalo više od pet sati i igralo se u dva dana.

"Meč sa Nadalom je jedan od najlepših susreta najmanje u poslednje dve godine. Njegov zagrljaj sa sinom Stefanom je bio presladak – kao san", zaključio je Volandri.

prethodna strana 1 / 25 sledeca idi na stranu