Nova vest
Tenis

Sreda, 12.07.2017.

20:40

Nesvakidašnja polufinala, Federer već vidi osmi trofej

Iako nisu svi članovi 'velike četvorke' blistali, delovalo je da ćemo ipak gledati polufinalne duele između Đokovića i Federera, odnosno Nadala i Marija.

Izvor:

Autor:

Nesvakidašnja polufinala, Federer već vidi osmi trofej
Getty Images

Međutim, prvi šok usledio je u borbi za četvrtinu finala Vimbldona, kada je Luksemburžanin eliminisao Rafaela Nadal – posle četiri časa i 51 minuta igre u pet setova.

Naredni dan prošao je mirno, da bi se za novu senzaciju pobrinuo Sem Kveri, u sredu popodne.

Visoki Amerikanac plasirao se u prvo polufinale na nekom od četiri najveća turnira i to u veliko stilu – trijumfom nad akutelnim šampionom Endijem Marijem na Centralnom terenu, potpuno ga razbivši u poslednja dva seta, od ukupno pet.

Konačno, samo nešto više od dva časa kasnije, i navijači Novaka Đokovića našli su se u šoku, pošto je treći teniser sveta i trostruki osvajač Vimbldona bio primoran da preda okršaj Tomašu Berdihu zbog povrede, otkrivši kasnije da se sa jakim bolovima bori više od godinu i po dana.

Ovakav rasplet najviše odgovara Rodžeru Federeru – legendarni Švajcarac upisao je još jednu rutinsku pobedu, ovoga puta protiv Miloša Raonića, za svoje 14. polufinale u Londonu.

Federer će za finale i još jedan korak bliže istoriji igrati upravo sa Berdihom, dok će rival Kveriju biti Marin Čilić, u susretu debitanata kada je polufinale Vimbldona u pitanju.

Iz ove perspektive, iako je u sportu sve ostvarivo, deluje gotovo nemoguće da će Rodžer Federer propustiti priliku da još više 'podeblja', ako je to ikako i moguće, svoje ime u knjizi istorije belog sporta.

Dve pobede dele ga od rekordnog 19. Grend Slema, a istovremeno i od rekordnog osmog Vimbldona, čime bi se odvojio od Pita Samprasa i Vilijama Renšoa, koji imaju po jedan manje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve