Troicki ipak ide u Rio: Ne želim posle da se kajem

Srpski teniser Viktor Troicki potvrdio je da će učestvovati na Olimpijskim igrama, iako mu se čini neozbiljnim da se u Riju neće igrati i za bodove.

Komentari 48
Getty Images
Getty Images

“Odlučio sam da idem, ne znam da li da se radujem ili ne, bila je 50-50 šansa. Otvoreno govoreći, mislim da tenis nije olimpijski sport i da postoje mnogo veća takmičenja za nas od Igara – odmah posle njih kreće Sinsinati... Nema poena, nema novca, gubitnici su svi koji ne osvoje medalju“, rekao je Troicki i dodao:

“Jedini kojima OI znače jesu oni koji misle da mogu do medalje – iskreno bih voleo, ali to je teško kao i doći do Gren slem finala. A čak i u polufinalu da izgubiš, onda i za treće mesto – dakle, odigrao si isto mečeva kao pobednik, a ništa nisi dobio, što je ravno samoubistvu“.

Viktor je rekao da želi da iskusi Olimpijske igre na pravi način pošto to u Londonu nije uspeo.

“U tom periodu ima samo jedan turnir iz Serije 250, ne menja mi previše, a uticalo je i to što bih se možda pokajao da sam odlučio da ne idem u Rio. Bio sam na Igrama u Londonu, ali nije to bilo to – igralo se na Vimbldonu, nisam bio u olimpijskom selu, niti na ceremoniji otvaranja, a nisam ni gledao nijedan drugi sport. Idem više turistički, što ne volim, zato sam bio blizu odluke da ne idem, ali daću sve od sebe kako bih što dalje dogurao“, zaključio je Troicki.

Za razliku od Viktora, Dušan Lajović neće moći da se nađe u Riju, ali se nada da će za četiri godine situacija biti povoljnija.

“Nisam upao na prvoj listi i onda sam na osnovu toga pravio plan, nisam znao hoće li neki igrači otkazati ili ne. Isplanirao sam da igram Dejvis kup i nisam mogao da promenim plan kada su se desili otkazi. Žao mi je jer sam se nadao da ću upasti na prvoj listi, ali ne treba da se kajem, nadam se da ću za četiri godine imati bolji rang i da ću biti u boljoj poziciji“, rekao je Lajović.

Teniski turnir u Rio de Žaneiru odigrava se od 6. do 14. avgusta.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

prethodna strana 1 / 2 sledeca idi na stranu