Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 27.06.2016.

19:45

Čilić: Niko nije mislio da će Novak biti baš toliko dobar

Hrvatski teniser Marin Čilić kaže da je Novak Đoković trenutno dominantan na sličan način kao Rodžer Federer na svom vrhuncu.

Izvor: B92

Autor:B92

Čilić: Niko nije mislio da će Novak biti baš toliko dobar
Getty Images

Čilić, osvajač US opena 2014. godine, smatra da je Novak bio uporan i da je uspeo da se izbori za mesto na kojem je sada.

“U prvom delu svoje karijere bio je malo iza Rodžera i Rafe, nije osvajao toliko Gren slem titula – naravno, bio je u vrhu, ali mislim da niko nije očekivao da bude toliko dobar koliko je sada. Naročito se to odnosi na poslednje dve-tri godine, one su verovatno najbolje u njegovoj karijeri i mogu da se uporede sa periodom kada je Federer bio u svom zenitu, kada nije gubio mnogo mečeva u sezoni. Zaista je neverovatno to što Novak trenutno radi“, rekao je 27-godišnji Čilić, koji sa Novakom ima skor 0-14, a u prethodne dve godine baš od njega gubio je na Vimbldonu.

Hrvatski teniser naglašava jedan aspekt igre u kojem misli da je Đoković posebno napredovao.

“Godine 2011. bio je u dugoj seriji pobeda, sve do polufinala Rolan Garosa i tada je ’otvorio’ put sebi, od tada igra mnogo bolje. To se vidi i po njegovom ponašanju tokom mečeva, veoma je miran i kontroliše situacije. Ono što je najviše poboljšao, po mom mišljenju, jesu situacije kada se duel lomi i kada ima vođstvo na semaforu – tada uvek napravi dodatni iskorak, uloži novi napor i ne daje šansu suparniku da se vrati“.

Čilić je u prvoj rundi savladao Brajana Bejkera, a u drugoj ga čeka Sergej Stahovski.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve