Nova vest
Tenis

Utorak, 01.07.2008.

16:07

Zimonjić u polufinalu Vimbldona

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Srpski teniser Nenad Zimonjić plasirao se u polufinale Vimbldona u dubl konkurenciji, pošto je u paru sa Kanađaninom Danijelom Nestorom u četvrtfinalu savladao Južnoafrikanca Kevina Andersona i Šveđanina Roberta Lindsteta u četiri seta, po setovima 7:6, 6:4, 6:7, 6:3, za dva sata i 37 minuta igre. Protivnici Srbinu i Kanađaninu u polufinalu biće Čeh Lukas Dluhi i Indijac Leandar Paes, koji su bili bolji od Izraelaca Džonatana Erliha i Endija Rama 6:3, 6:3, 6:3.

Prvi set protekao je u izjednačenoj igri, u kojoj su oba para bila sigurna na svoj servis. Ipak, Zimonjić i Nestor su u taj-brejku bili koncentrisaniji i trijumfovali sa 7:5.

U drugom setu srpsko-američki par napravio je jedan brejk, što mu je bilo dovoljno da ovaj deo meča reši u svoju korist sa 6:4.

Anderson i Lindstet su u trećem setu bili bolji, pa su u taj-brejku trijumfovali sa 7:5.

Srbin i Kanađin su ključni poen odigrali pri rezultatu od 4:3 u četvrtom setu, došli do brejka prednosti i dobili priliku da posle dva sata i 35 minuta igre serviraju za meč. Zimonjić i Nestor su ovaj put bili sigurni, i preokreta nije bilo. Lako su došli do dve meč lopte

Drugi nosioci će se za mesto u finalu takmičenja boriti sa Čehom Lukašom Dluhijem i Indijcem Leanderom Paesom.

Dluhi i Paes, deveti nosioci na Vimbldonu, u četvrtfinalu su eliminisali Izraelce Endija Rama i Džonatana Erliha pobedivši ih sa 3:0 (6:3, 6:3, 6:3). Ram i Erlih su bili postavljeni za treće nosioce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve