Nova vest
Vaterpolo

Subota, 04.06.2022.

18:30

Novi Beograd pao u finalu – Pro Reko je šampion Evrope

Vaterpolisti Novog Beograda poraženi su od Pro Reka posle peteraca (13:13, a peterci 3:4) i italijanski vaterpolisti osvojili su Ligu šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Novi Beograd pao u finalu – Pro Reko je šampion Evrope

Novi Beograd nije uspeo da savlada aktuelnog šampiona Evrope, italijanski velikan Pro Reko odbranio je titulu šampiona Evrope posle boljeg izvođenja peteraca.

Posle regularnog vremena na semaforu je stajao rezultat 13:13, da bi posle peteraca Pro Reko slavio sa 4:3 i ponovo postao šampion Evrope.

Meč se igrao na bazenu "11. april", gde je Novi Beograd na domaćem terenu umalo napravio veliki uspeh i osvojio Ligu šampiona pred punim tribinama, ali...

Italijanski tim se, ipak, bolje snašao. Treba reći da su s pravom imenovani za dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope jer su se u nekoliko navrata vraćali iz minusa i uspevali da se revanširaju srpskoj ekipi.

Srpski klupski vaterpolo se vratio na evropsku scenu u lepom svetlu, Novi Beograd je odigrao fantastičan meč koji je počeo pogotkom Drašovića za vođstvo od 1:0, da bi Janger brzo izjednačio.

Videli smo veliku borbu u ovoj četvrtini, a Novi Beograd je čak imao vođstvo od 4:2 nakon gola Mandića, koju su nekako ispustili i sa 4:4 ušli u drugi kvartal.

Tempo je u drugoj četvrtini malo i opao, logično, pa je sa 6:5 Novi Beograd dočekao treću četvrtinu, u kojoj smo videli preokret Pro Reka i onda fantastičnog Strahinju Rašovića koji je čak postigao gol iz kornera.

Nikola Jakšić je pogađao kada je trebalo, imao je ukupno šest golova, a posebno se izdvaja onaj na 50 sekundi pre kraja za 13:12, da bi Pro Reko na 13:13 izjednačio na 12 sekundi pre kraja.

Novobeograđani nisu za 12 sekundi došli do novog gola, a peterce su potom promašili Mandić i Jakšić, što je Pro Reko iskoristio i sa 4:3 odneo pobedu i po drugi put osvojio Ligu šampiona.

Golove za Novi Beograd postigli su: Nikola Jakšić šest, Strahinja Rašović tri, Dušan Mandić, Duško Pijetlović, Angelos Vlahopulos i Radomir Drašović po jedan.

Golove za Pro Reko, postigli su: Đorđo Zalanki pet, Aron Janger četiri, Đakomo Kanela dva, Aleksandar Ivović i Tomas Halok po jedan.

Spektakl sa "11. aprila" pratite UŽIVO uz B92.net LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve