Nova vest
Vaterpolo

Petak, 13.08.2021.

10:30

Pijetlović: Namerno sam pravio pritisak u Tokiju

Duško Pijetlović polako sumira utiske nakon osvajanja zlata na Olimpijskim igrama.

Izvor: MT

Autor: MT

Pijetlović: Namerno sam pravio pritisak u Tokiju
Srdjan Stevanovic/STARSPORT

On je bio gost Jutarnjeg programa TV Prva, a pričao je o putu zlatne generacije do novog uspeha.

"Kada se sedne sa porodicom, oseti se prava energija i zbog čega sam sve ove godine radio", rekao je Pijetlović i dodao:

"Lakše je nama u bazenu, nego ljudima koji gledaju. Teško je gledati utakmice reprezentacije. Najbitnije mi je da su sinovi ponosni na mene."

Vaterpolisti su odbranili zlato osvojeno u Riju.

"Svake godine je sve teže i teže osvojiti. Ovo je istorija koju smo ispisali. Dugo trajemo, dugo smo tu, a jedini razlog zašto smo tu jeste da ispišemo istoriju. Skoro 20 godina smo tu svi, to nas je sve pokretalo i davalo energiju."

"Bilo je napeto, ne znam koja Olimpijada je bila teža, Rio ili Tokio. Stariji smo sad, trebalo nam je više energije. Na početku nismo bili fokusirani, imali smo padove u igri, bili smo uplašeni. Ali, mi ne znamo da igramo bez velike tenzije."

Najvažnija pobeda bila je u polufinalu nad Španijom.

"Finale nije bilo toliko strašno. Najviše smo se istrošili u polufinalu protiv Španije. Nisam video toliko emocija tokom davanja izjave kao kod Mandića. Naboj emocija i energije u svojoj karijeri nisam video."

"Išli smo sa bojazni da možemo da ispadnemo u četvrtfinalu. Kada smo prošli polufinale nama je pao kamen sa srca. Namerno sam pravio pritisak tokom takmičenja, pošto mi ne znamo da igramo bez tenzija."

Pijetlović je završio reprezentativnu karijeru, a od naredne sezone braniće boje Novog Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu