Savić posle nove eliminacije od Španije: Mnogo negativnosti

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da ekipa nije uspela da odgovori na presing Španije, ali da je bilo i dobrih stvari.

MSIzvor: B92
Podeli
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Španija je pobedila Srbiju u Beogradu 13:11 u četvrtfinalu evropske zone Svetske lige.

To je novi poraz "delfina" od istog rivala, nakon što je nedavno Španija bila bolja u istoj rundi Evropskog prvenstva, a prošle na Svetskom.

"Dobra utakmica, s dosta negativnosti, ali bilo je i dobrih stvari. Žao mi je što smo opet morali da jurimo rezultat, ali kroz odredjene taktičke varijante koje smo uspevali da ostvarimo, nije bilo loše. Nismo uspeli da odgovorimo na njihov presing, to je uostalom njihov stil igre", rekao je Savić novinarima u Beogradu.

Ipak, kako je rekao, ostaje žal za završnim turnirom Svetske lige.

"Na kraju, kad se sve sabere, jedna solidna utakmica i žal što nećemo na završni turnir Svetske lige, koji nam je bio potreban zbog priprema za Olimpijske igre", rekao je Savić.

On je istakao da se plan priprema za Tokio suštinski neće menjati.

"Ne, imali smo plan A i plan B ako se ovo desi. Jedino što može da nas poremeti jeste ova situacija oko korona virusa, gde čekamo informacije od LEN-a i FINA, pošto mogu da bude otkazana neka takmičenja. S druge strane, to može da bude i dobra stvar da imamo ekipu na okupu", rekao je Savić.