Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 17.07.2019.

08:30

Hrvati silovito jure ka zlatu, Mađari kao nekad

Vaterpolisti Hrvatske, Mađarske i Australije zabeležili su pobede u prvim mečevima drugog kola Svetskog prvenstva.

Izvor: AK

Autor: AK

Hrvati silovito jure ka zlatu, Mađari kao nekad

Hrvati su potvrdili dominaciju u Grupi B i status glavnog favorita za osvajanje zlata impresivnom pobedom nad SAD sa 17:7.

"Barakude" su prethodno "počistile" i Australiju pa su već sada obezbedili prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale iako ih čeka još duel sa Kazahstanom, ali će on biti samo formalnost.

Hrvate su do druge ubedljive pobede predvodili Maro Joković, Josip Vrlić i Ante Vukičević sa po tri gola, dok su dvostruki strelci bili Andro Bušlje i Luka Lončar.

Briljirali su i hrvatski golmani, pa je Marko Bijač zabeležio 11 odbrana, a Ivan Marcelić imao pet intervencija.

Hrvatska grupa se u nokaut fazi ukršta sa grupom u kojoj se nalazi Srbija, koja je na SP stigla u podmlađenom sastavu bez nekoliko standardnih prvotimaca, a u prvom kolu je remizirala sa Crnom Gorom 10:10.

U Grupi C prvo mesto je osvojila Mađarska nadigravši u direktnom duelu Španiju 13:11, a zahvaljujući remiju Novog Zelanda i Južne Afrike sa 8:8.

Kasnije su na programu mečevi u grupama A i D, naša reprezentacija igra poslednji meč dana protiv domaćina Južne Koreje od 13.30.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve