VSS: Ostavka, Babić poslušao Vučića

Dosadašnji predsednik Vaterpolo saveza Srbije Zoran Babić podneo je ostavku na tu funkciju, a svoje mesto u VSS napustio je i Aleksandar Vulin.

Izvor: B92 Antartik
Podeli

Babić, član glavnog odbora Srpske napredne stranke, to je učinio na predlog predsednika stranke Aleksandra Vučića, koji je gostujući u “Utisku nedelje” rekao da će predložiti da se svi članovi GO SNS povuku iz upravnih odbora sportskih saveza i klubova.

Babić je u svom saopštenju dodao da se nada da će i ostale stranke slediti primer SNS.

"Do kraja nedelje biće sazvana vanredna sednica Skupštine na kojoj će biti izabran novi predsednik, na osnovu Statuta Vaterpolo saveza Srbije", rekao je Tanjugu Babić i dodao da veruje da njegov naslednik neće biti ličnosti iz sfere politike ili biznisa, već neko iz sfere sporta.

Saopštenje Zorana Babića prenosimo u celosti i bez ispravki:

"Za predsednika Vaterpolo saveza Srbije kandidovao sam se u dobroj nameri i sa željom da iskoristim svoju energiju i znanje, i pomognem vaterpolu, kako bi naši klubovi i reprezentacija ponovo ostvarivali vrhunske rezultate u evropskim i svetskim takmičenjima. Smatrao sam da mogu da pomognem, i svojim kontaktima i znanjem, da rešimo otplatu duga koji sam zatekao, od 1,3 miliona evra, kako bi naši sportisti nastavili da donose u Srbiju medalje, a izvan Srbije da nas promovišu onako kako su i do sada - najbolje. Priznajem, ušao sam u celu priču hrabro, nisam se plašio izazova, jedva sam čekao da pomognem, i napravili smo plan kako da, do 2016. godine, Savez bude na pozitivnoj nuli.

Duboko sam svestan činjenice da u našem sportu ima mnogo gorućih problema. Moja je želja, kao što je želja i svakog dobronamernog građanina Srbije, da se oni što pre reše. Ako izlazak političara iz uprava sportskih saveza i klubova može, barem donekle, da ublaži ove probleme i da bude prvi korak u njihovom rešavanju, spreman sam prvi da dam svoj doprinos.

Zato ovim putem podnosim neopozivu ostavku na mesto predsednika Vateropolo saveza Srbije i podržavam predlog predsednika Srpske napredne stranke, Aleksandra Vučića, da članovi Glavnog odbora naše Stranke ne treba da budu na čelu sportskih saveza i klubova.

Očekujem da i članovi glavnih odbora drugih stranaka u Srbiji slede naš primer, i podnesu ostavke na mesta u upravama sportskih klubova i saveza, kako bi politika potpuno izašla iz sporta. Dolaskom na vlast, Srpska napredna stranka obećala je promene na bolje, a to svakako ne možemo činiti, ako se neki grčevito bore za fotelje,koristeći sport samo za lično bogaćenje i promociju, dok za to vreme sportski savezi, klubovi i sport u celini u Srbiji propadaju.

Ovo naglašavam zbog toga što su zli jezici neretko prozivali i predsednika SNS, Aleksandra Vučića, samo zbog simpatija prema jednom sportskom klubu, čiji je navijač od detinjstva, a na koje ima pravo svako, iako je više puta isticao da će država pomoći svima, a ne samo tom klubu.

Smatram da političari treba da se povuku iz sporta, i da ostanu samo navijači klubova i reprezentacije, kao što će članovi SNS od sada i činiti, a da sportisti i sportski radnici nastave da vode sportska društva.

Srpska napredna stranka, od prvog dana, bori se za bolji život građana i napredak Srbije, a samim tim i za napredak srpskog sporta, svih klubova i reprezentacija. U toj beskompromisnoj borbi stojim na raspolaganju građanima Srbije".

Sledeći korak SNS-a bi bilo povlačenje Slaviše Kokeze, potpredsednika FK Crvena zvezda, čime bi možda bila demantovana izjava Ivane Maksimović da je nemoguće odvojiti politiku od sporta,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.