Partizan doveo francuskog pleja

Francuski plejmejker Leo Vesterman drugo je pojačanje KK Partizan mt:s za predstojeću sezonu.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ponedeljak, 02.07.2012.

16:14

Default images

Vesterman je rođen 1992. godine, visok je 196 centimetara, a sa 'crno-belima' je potpisao trogodišnji ugovor.

"Moji snovi su se ostvarili. Mnogo sam uzbuđen što ću da igram za legendarni klub, navijači su ludi, a grad je prelep. Beograde, stižem uskoro", napisao je Vesterman na tviteru.

Mladi reprezentativac Francuske prošle sezone nastupao je za Asvel,osvojio je srebrnu medalju sa juniorskom reprezentacijom na Evropskom prvenstvu. Ima i bronzu sa EP za mlade 2011. Vesterman je učestvovao na Nike Hoop Samitu u Portlandu ove godine.

"Napravio je odličan izbor, ludački će napredovati sa najboljim trenerom za mlade igrače. Igraće mnogo minuta u mnogo utakmica sa velikimpritiskom, kada vidite koji igrači su došli iz Partizana, počnem da sanjam. Da sam u njegovim godinama uradio bih isto. Posle ovoga može da igra bilo gde! Trener (Duško) Vujošević ga želi. On će da igra", izneo je svoje mišljenje o Vestermanovom dolasku u Partizan, francuski reprezentativac Ali Traore.
Asvelbasket.com
Prema rečima košarkaškog menadžer Miodraga Ražnatovića na tviteru, Vesterman je fizički veoma snažan plejmejker sa odličnim pregledom igre, smislom za asistenciju i uz to sjajan šuter.

Pre nekoliko meseci bio je ključni igrač u pobedi tima Sveta protiv tima Amerike na Nike Hoop samitu najboljih mladih igrača sveta, kada mu je saigrač bio i Zvezdin bek Aleksandar Cvetković.

Posebno upečatljivu partiju imao je u kvalifikacijama za Evroligu prošle sezone u Viljnusu, kada je protiv Galatasaraja postigao 18 poena.

Predviđa mu se NBA karijera, a na specijalizovanom sajtu "DraftExpres" ističe se da poseduje visoku košarkašku inteligenciju i zrelost. Pokazuje veliko strpljenje u napadu, često šutira sa perimetra, i uključuje saigrače u igru.



Partizan je pre Vestermana doveo talentovanog centra iz Vršca Nikolu Milutinova, dok je "crno-bele" napustio Nemanja Jaramaz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: