"Old firm" na udaru vlasti

Škotski političari i policija zatražili su hitnu akciju suzbijanja nasilja na utakmicama Seltika i Rendžersa, posle nereda na Kup utakmici rivala iz Glazgova.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 03.03.2011.

18:32

Default images

Seltik je pobedio Rendžers 1:0, u petoj rundi škotskog Kupa. Isključena su tri igrača Rendžersa, treneri su se sukobili posle meča, a uhapšena su 34 navijača.

To je bio peti derbi dva glazgovska kluba u sezoni, a do kraja sezone odigraće se još dva. "Ne možemo da ignorišemo sramotne scene sa sinoćnje utakmice", rekao je prvi ministar škotske vlade Aleks Salmond.

On je dodao da će, na zahtev policije, predstavnici vlasti razgovarati sa čelinicima Seltika i Rendžersa.

"Vlada će sa zadovoljstvom prisustovati tom sastanku kako bi se uverila da će Fudbalski savez i klubovi poštovati svoje obaveze. Takođe, oni moraju da preuzmu širu ulogu u škotskom društvu", rekao je Salmond.

Fudbalski savez Škotske osudio je dešavanja na glazgovskom derbiju i saopštio da oseća "veliku tugu i sramotu" zbog nereda.

Portparol škotske policije Les Grej rekao je da bi bilo najbolje da se najveći škotski derbi ne igra u Glazgovu, pošto se "nasilje sa tih utakmica brzo prenosi na ulice, u pabove, klubove i kuće u Škotskoj".

"Bilo bi dobro da Seltik i Rendžers dve ili tri utakmice odigraju pred praznim tribinama, pa da vidimo kako će to izgledati"
, rekao je Grej.

Seltik i Rendžers su dva najpopularnija fudbalska kluba u Škotskoj i od 1995. godine samo te dve ekipe osvajaju šampionske titule.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: