Al Ahli traži 2000000 $ od Rajevca

Milovan Rajevac mogao bi da se suoči sa ozbiljnim problemima zbog odlaska iz saudijskog Al Ahlija.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.03.2011.

12:15

Default images

Klub koji je Rajevca angažovao jesenas sada zahteva obeštećenje od dva miliona dolara zbog Rajevčevog odlaska u Katar.

Srpski stručnjak je odbio ponudu Fudbalskog saveza Gane da nastavi posao koji ga je proslavio i preselio se u Saudijsku Arabiju. Samo nekoliko meseci kasnije Rajevac je napustio Al Ahli objasnivši takav čin "privatnim razlozima".

Samo sedam dana po povratku u Srbiju Rajevac se dogovorio sa Fudbalskim savezom Katara a početkom nedelje predstavljen je kao novi selektor reprezentacije te zemlje.

"Al Ahli će povući neophodne poteze da bi zaštitio interes kluba u slučaju raskida ugovora sa gospodinom rajevcom," navodi se u zvaničnom saopštenju saudijskog kluba koje je potpisao predsednik Princ Fahd bin Kalid.

Sve klauzule ugovora koje ga obavezuju da plati obeštećenje u slučaju ovakvog raskida saradnje su oko 1,2 miliona dolara. Tražićemo i da vrati 800.000 koje je dobio kada je potpisao ugovor jer ga nije poštovao do kraja. Obratićemo se Svetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) da bismo bili sigurni da će platiti." Iz Al Ahlija se može čuti i da je predsednik saveza Katara kontaktirao klub jer je mislio da je Rajevčev ugovor pri kraju. Odgovor je bio negativan pa se učinilo da od posla nema ništa.

Posle utakmice četvrtfinala saudijskog Kupa rajevac je objavio da odlazi iz Al Ahlija i objasnio da su razlog "neodložni privatni poslovi", tvrde lokalni mediji.

Zvali smo ga na hitan sastanak, Rajevac nam je rekao da je odlučio da se povuče. Ponudili smo mu nekoliko rešenja, nudili mu da ode na nekoliko nedelja i reši probleme, sve je odbio," kaže Princ Fahd, "Bili smo potpuno šokirani kada smo nekoliko dana kasnije saznali da je otišao u Katar i potpisao ugovor."

Rajevčev ugovor u Kataru je, prema tvrdnjama medija, bolji od onoga koji je imao prethodnik Bruno Mecu. Francuz je bio plaćen oko šest miliona dolara godišnje pa obeštećenje za Rajevca od dva miliona dolara ne bi trebalo da predstavlja nerešiv problem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: