Ivković objavio spisak

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković objavio je spisak kandidata za predstojeće Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

Izvor: B92

Petak, 15.05.2009.

13:19

Default images

Na spisku su: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Vule Avdalović, Milenko Tepić, Igor Rakočević, Uroš Tripković, Dušan Kecman, Novica Veličković, Zoran Erceg, Ivan Radenović, Luka Bogdanović, Nenad Krstić, Kosta Perović i Boban Marjanović. Pored ovih 14 košarkaša Ivković će na širi spisak uvrstiti i četiri igrača iz univerzitetske selekcije.

Pomoćnici selektora Ivkovića biće Aco Petrović i Aleksandar Kesar. Evropsko prvenstvo igra se od 7. do 20. septembra.

U ekipi nema četvorice igrača koji su izborili plasman na EP - kapitena Miloša Vujanića, zatim Branka Cvetkovića, Duška Savanovića i Darka Miličića.

"Kapiten Vujanić je možda najveće iznenadjenje. Uspeo sam od njegovog menadžera da dobijem broj telefona, pošto su mu dva puta krali telefon, ali, nažalost, nismo uspeli da se čujemo", rekao je Ivković.

"Posle ne znam kog puta obnovljene povrede i zato što malo igra u svom timu (Efes Pilsenu), posle razgovora sa lekarskim osobljem, zaključili smo da je bolje da leto iskoristi za oporavak", kazao je selektor.

Centar Memfisa Darko Miličić neće ni ovog leta igrati za reprezentaciju, a Ivković je kazao da je to zato što se igrač nalazi na "životnoj prekretnici" i da je posle dugih razgovora sa njim odlučio da ga ne poziva.

"Sam mi je rekao da je izgubio pobednički mentalitet igranjem u timu koji nema šanse da se plasira u plej-of, i sada razmišlja da se vrati u Evropu i povrati duh. Osim toga, on se ženi 23. maja, a sredinom priprema treba da se porodi njegova buduća supruga. Tako da neće imati ono što je za igrača najvažnije - koncentracija", rekao je Ivković.

Selektor je kazao i da je mnogo razgovarao sa krilom Nju Orleansa Predragom Stojakovićem, koji ima problema sa povredama i da zato neće igrati. Ivković je, medjutim, istakao da su se dogovorili da obiđe nacionalni tim da bi se sačuvao kontinuitet.

Pripreme reprezentacije počinju 13. jula. Šest dana kasnije ekipa se seli u Italiju gde će biti do 2. avgusta. Drugi deo priprema, od 4. do 13. avgusta, biće obavljen u Kovilovu. Već 14. avgusta Srbija će otputovati u Nemačku gde će odigrati dve pripremne utakmice.

Od 19. do 21. avgusta sledi turnir u Grčkoj na kojem nastupaju Poljska, Letonija i domaćin, a poslednje utakmice pred EP reprezentacija će odigrati na ’Akropolis kupu’. Pored naše selekcije na tom turniru nastupaju domaćini, Rusija i Litvanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

336 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: