Partizan deklasirao Panionios!

Košarkaši Partizana pobedili su Panionios u Pioniru rezultatom 80:57 u devetom kolu D grupe Evrolige i tako su se približili plasmanu u Top 16.

Izvor: Saša Ozmo

Sreda, 07.01.2009.

22:40

Default images

Ključan je bio početak meča, kada su ’crno-beli’ serijom 20-0 stekli, ispostaviće se, nedostižnu prednost. Partizan je bio fantastičan u skoku (čak 15 ofanzivnih), a predvodnik je bio Jan Veseli sa 19 poena i 10 skokova. Stifon Lazmi i Uroš Tripković ubacili su po 12, a Slavko Vraneš je zabeležio 7 poena i 13 skokova. Kod gostiju je najefikasniji bio Eron Majls sa 14 poena.

Gosti iz Grčke su za nijansu bolje počeli meč i poenima Bakstera i Cvetkovića došli su do vođstva od 7:2. Tada je usledila furiozna serija ’crno-belih’ 20:0 u kojoj se posebno istakao mladi Veseli sa 11 poena. Čeh se oslobodio pritiska koji je bio vidan na nekim prethodnim evroligaškim mečevima, bio je uvek prvi u kontrama, a velikoj prednosti doprineo je i skokovima u napadu.

Beograđani su igrali dobru odbranu na Eronu Majlsu i nisu mu dozvolili da karakterističnim šutevima sa distance ugrozi koš. Partizan je uopšteno igrao vrlo usko u odbrani, iznudio je mnogo izgubljenih lopti gostiju (11 do poluvremena), pa su usledili brzi i uglavnom efektni kontranapadi.
FoNet
Samopouzdanje je poraslo, a samim tim popravio se i šut – Tripković i Božić pogodili su trojke, a Lazmi je zakucao u poslednjoj sekundi četvrtine za 30:9.

Tim Aleksandra Trifunovića trgao se početkom druge deonice, a na to je presudno uticao ulazak Zoroskog. Nekadašnji plej FMP-a postigao je poslednjih pet poena u seriji 10-0 kojom je Panionios prišao na 30:19.

Od tog trenutka igralo se u naletima. 'Crno-beli’ su dvema uzastopnim trojkama (Tripković i Rašič) došli do +18 (44:26), ali su Atinjani, što zbog dobre igre Bakstera i Majlsa, što zbog dosuđene tehničke greške Vujoševiću, do poluvremena smanjili na 44:33.

Treba reći da su sudije napravile mnogo grešaka u prvom poluvremenu, npr. kada je Raičević u očiglednoj silaznoj putanji zaustavio šut Vraneša ili kada je Lazmi isto tako očigledno zakucao loptu u koš nakon što je vreme isteklo.

Panionios nije postigao koš u prvih pet minuta, kada je Cvetković probio barijeru. U tim momentima ’crno-beli’ su dominirali u skoku i tako su učinili da se promašaji ne odraze na rezultat. Tepić i Tripković postigli su trojke za +19 i Grci posle toga nisu spustili razliku na manje od 14 poena.
Beta
Ekipa Duška Vujoševića nije smanjivala intenzitet jer je i koš-količnik vrlo bitan za krajnji plasman. Maksimalna koncentracija i jednako velika motivacija kao na početku odneli su Partizan velikih +23 – 80:57.

Trener Partizana Duško Vujošević na sledeći način je analizirao utakmicu.

„Odlično smo počeli utakmicu i serijom 20-0 došli do prednosti. Tada je Trifunović uzeo tajm-aut i verovatno je apelovao na svoje igrače da se vrate na prepoznatljiv stil sa mnogo kontakta i čvstine. Mi smo malo opušteno odgovorili na to i pustili smo ih da se rezultatski približe, a prtiom se Veseli čuvao da ne dobije treću ličnu grešku. Drago mi je što smo dobili ovolikom razlikom zbog mohućih ’krugova’ sa više ekipa, ali nećemo se baviti kalkulacijama. Čestitam igračima na pobedi i zalaganju i hvala navijačima što su došli u velikom broju“.

Partizan u poslednjem kolu Evrolige gostuje moskovskom CSKA, a za prolaz dalje 'crno-belima' je dovoljno da Armani Džins u četvrtak izgubi od Reala u Milanu ili da Efes u poslednjoj rundi izgubi od Reala u Madridu.

Naravno, ukoliko Partizan slavi u Moskvi, prolaz je siguran.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

233 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: