Odlični Partizan izgubio u Madridu

Košarkaši Partizana poraženi su od Reala posle dramatične završnice u Madridu rezultatom 68:67 u sedmom kolu Evrolige.

Izvor: Saša Ozmo

Četvrtak, 11.12.2008.

22:34

Default images

Najbolji u Partizanu bio je Uroš Tripković sa 22 poena, čak šest trojki, uključujući i veoma značajnu za 67:65 za ’crno-bele’. Potom je Marko Tomas ubacio trojku sa 7,5m za 68:67, a Tepić je u poslednjem napadu pogrešio u dodavanju i dva boda su pripala domaćinu. Novica Veličković je postgao 10 poena, a najefikasniji kod Madriđana bili su Felipe Rejes sa 15 i Tomas sa 10 poena.

Real je u svom Vistalegreu počeo meč sa mnogo više samopouzdanja nego krajem oktobra u Pioniru. Agresivnom odbranom ’čovek na čoveka’ osujetili su mnogo napada ’crno-belih’ i uspeli su da svedu broj ofanzivnih skokova gostiju na razumnu meru (5 u prvom poluvremenu).

Krilni centar Reala Felipe Rejes bio je najzaslužniji za veliku prednost Reala u prvoj četvrtini, pošto je postigao 9 poena. Posle pogodaka Tomasa sa penala domaći su prvi put stvorili dvocifrenu razliku (14:4), a Bulok je u završnici deonice pogodio za 24:9.

’Crno-beli’ se nisu najbolje kretali u napadu, što je dovelo do manje ’otvorenih’ pozicija za šut, a samim tim i manje poena. Tepić je u igru ušao tek u osmom minutu, a jedini raspoloženi u taboru Partizana bili su Veseli i Lazmi, prevashodno u odbrani.

Real je trojkom Raula Lopesa iz ugla došao do +18 (31:13), ali su Tepić i Tripković preciznim šutom za tri (prvi pogoci nakon 0 od 7) smanjili zaostatak na -13, a poen manje bilo je na poluvremenu – 36:24.

Ekipa Duška Vujoševića postepeno je ’topila’ prednost Madriđana, a Strahinja Milošević je sa pet poena u nizu najavio potpuni povratak u meč ’crno-belih’ – 45:37. Tripković je igrao izvanredno u tim trenucima, pogodio je dve bitne trojke, bio je siguran sa slobodnih bacanja, a posle trojke kapitena Božića gosti su imali svega tri poena minusa pred poslednji period – 52:49.

Znatno čvršća odbrana i odličan šut za tri poena bili su glavni razlozi što je srpski tim u završnu četvrtinu ušao sa realnim izgledima za trijumf. Sa druge strane, domaćima je popustila koncentracija sa penala i nisu lako razvijali kontre kao u prvom delu igre.

U poslednjem kvartalu ’crno-beli’ su poentirali isključivo za tri poena, a košarkaši Partizana su pokazali veliku želju i hrabrost, za koje na kraju nisu nagrađeni trijumfom.

Dvoipominutni post na obe strane okončao je Tripković trojkom, a isti igrač je doneo prvo vođstvo Beograđanima još od početka meča – 55:54. Tada je strateg Madriđana Đoan Plaza postavio zonu, što je u narednih nekoliko napada poremetilo organizaciju u igri srpskog tima.

’Crno-beli’ su bili opterećni ličnim greškama (Lazmi 5, Veličković, Tepić, Božić i Rakočević po 4), dok su domaćini u 9,5 minuta poslednjeg kvartala napravili samo jedan.

Tomas i Rejes sa penala donose Realu +4 (59:55), ali Tepić i Veličković trojkama iz ne baš povoljnih pozicija vraćaju višak na stranu Partizana – 61:59. Međutim, Raul Lopes momentalno vraća trojku, a kanonada se nedugo zatim nastavlja novom trojkom Veličkovića – 64:62 za goste.

Rejes pogađa tri od četiri penala, a onda je usledio gore opisani finiš i 'crno-beli' su treći put ove sezone (od četiri poraza) izgubili sa pola koša razlike.

Partizan sledeće srede gostuje Armani Džinsu u Milanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

311 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: