EL: Četvrti poraz Partizana

Izvor: B92

Sreda, 05.12.2007.

22:36

Default images

Košarkaši Partizana poraženi su u Pioniru od turskog Ulkera 76:72, u sedmom kolu Evrolige. „Crno-beli" sada u grupi C imaju skor od tri pobede i četiri poraza. Nikola Peković je ponovo bio najbolji pojedinac susreta. Centar Partizana dao je 26 koševa i imao je šest uhvaćenih lopti. Pored njega, najbolji strelci u Partizanu bili su Dušan Kecman, sa 16 poena, i Palasio i Tripković, sa po 9 poena. U timu Bogdana Tanjevića, Vili Solomon je ubacio 21 koš, Omer Onan 15, a Vajt i Oguz po 12 koševa.

U sledećem kolu šampion Srbije gostuje Barseloni.

Partizan je poražen u direktnom duelu sa konkurentom za fazu Top 16 , ali „crno-beli“ još uvek imaju šanse da se nađu među pet najboljih ekipa u grupi. Ako je zrela igra Partizana protiv Lotomatike bila iznenađenje, opterećenost važnošću utakmice svakako se osetila protiv Ulkera.

Meč je počeo sa dve trojke Turaka, koji su na krilima tog vođstva i završili prvu deonicu sa prednošću (20:16). Peković je ponovo dominirao pod obručem, i za prvih 20 minuta ubacio je čak 16 koševa.

Ulker je prednost držao sve do 17. minuta, kada je trojkom Tepića Partizan zaokružio seriju 9-0, i došao do prvog vođstva na meču (31:29). Gosti su ubrzo vratili prednost, pa je na poluvremenu bila minimalna prednost Turaka 35:34.

Na startu drugog dela viđena je izjednačena igra, a Ulker je serijom od 11 poena u nizu došao do, za ovakav meč, visokih 48:41. Ipak, ekipa Duška Vujoševića se nije predavala, pa je samo četiri minuta kasnije rezultat ponovo bio gotovo izjednačen – 53:52 za Ulker.

Neizvestan rezultat ostao je na snazi sve do 37. minuta, kada je Ulker trojkom uspeo da postigne prednost od četiri poena - 66:62. Na dva i po minuta pre kraja Nikola Peković je zaradio peti faul, i to je bio preveliki hendikep za domaćina, koji do kraja nije uspeo da sustigne prednost protivnika, iako je Palasio 6 od svojih 9 poena postigao u poslednjem minutu.

Meč u Pioniru protekao je bez prisustva fotoreportera, kojima uprava Partizana nije obezbedila mesto za slikanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: