Đokovića i Alkarasa čeka borba neprestana na šljaci

Borba za mesto broj 1 između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaras biće u potpunosti otvorena u narednom periodu.

Izvor: MT

Subota, 01.04.2023.

17:00

Đokovića i Alkarasa čeka borba neprestana na šljaci
Foto: Profimedia

Poraz Španca u polufinalu Majamija od Janika Sinera, znači i da će se srpski teniser u ponedeljak vratiti na čelo ATP karavana.

Novak će imati 7.160 bodova, tačno 380 više od 19-godišnjeg igrača iz Mursije.

Mala razlika u poenima doneće neizvesnu borbu za vrh tokom sezone na šljaci, pošto su Stefanos Cicipas i Kasper Rud na distanci, ne mogu da se pohvale dobrom formom, dok Danil Medvedev nije poznat kao naročito veliki ljubitelj zemljane podloge.

Do direktnog okršaja moglo bi da dođe već u Monte Karlu, koji kreće 10. aprila i gde obojica brane samo po 10 bodova. Ukoliko se sastanu u finalu, na primer, Novak će ostati prvi samo ako uzme titulu.

Nakon Monaka, Alkaras ide u Barselonu, gde brani trofej i 500 bodova, dok će Đoković u Banjaluku, gde brani 150 poena osvojenih prošle godine u Beogradu, gde je izgubio u finalu od Andreja Rubljova.

Alkaras titulu brani i u Madridu, gde je prošle godine savladao Novaka Đokovića u polufinalu.

Dakle, Karlos je pod pritiskom u domovini, ali bi već u Rimu, gde ne brani ništa, a Novak sve, odnosno titulu, moglo dosta toga da se promeni.

Obojica su na Rolan Garosu 2022. godine ispala u četvrtfinalu, a kada se sagledaju svi poeni za odbranu u sezoni na šljaci, oni kažu da Đoković brani 1.880, a Alkaras 1.870 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: