Vučić poručio Partizanu i Zvezdi: Platite porez

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se najvećim srpskim klubovima.

Izvor: B92

Subota, 01.04.2023.

12:00

Vučić poručio Partizanu i Zvezdi: Platite porez
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

"Čestitam košarkašima Partizana na de fakto plasmanu u Top8. ja se nadam da će lad se završi sezona da plate svoje dugove. Zvezda je oko 1,5 miliona duga, a Partizan na oko 7 miliona duga, dok je FK Partizan na oko 18 miliona što je užas i Zvezda je platila 7,3 miliona evra i oni kažu da je klub uzeo pozajmicu. Šta mene briga odakle im? Zvezda je dala pare i čestitam im na tome, a kako će da vrate da li od Lige šampiona pretpostavljam da mora. U Zvezdi povoljnija situacija nego u Partizanu. MI smo i jednima i drugima pomogli, u košarci su nas uspešno predstavljali, a u fudbalu je Zvezda nekad više nekad manje bila uspešna. Partizan je sada čak dobio kineske sponzore i oni moraju da se pozabave sponzorima svojim, čekamo da se završi sezona i platite. Pozajmite od koga hoćete i državi platite. Nećemo drugima dati da budu vlasnici... Ovako, dajemo pare u bunar da budem iskren, jer znamo da je to za deo naroda važno. Imamo Čukarički, TSC, kapa dole majstori to vodite na maestralan način. Platio Terzić 7,3 miliona čestitam ti majstore i pokazali su da je država prioritet, a država se ne ucenjuje vikanjem Vučiću pe*eru. Evo ako vam je lakše biću pe*er, a biće 10m autoputa. Plati, bre, porez. To je tvoja obaveza. Mnogo sreće želim Zvezdi u Ligi šampiona, pogotovo nakon mnogo godina propadanja", rekao je Aleksandar Vučić.

Osvrnuo se na još jedan primer: "Vojvodina perfektno funkcioniše posle mnogo godina propadanja. Vode je teški, al ozbiljini ljudi. Vode je kao privatnu firmu i zato nema Vojvodina više dugove. Pobedićete i veće od Šerifa ako sredite finansije. Čestitam Zvezdi, Čestitam Partizanu, očekujem da i Partizan kao i Zvezda plate porez jer to moraju da rade svi"

Vučić je i čestitao Zvezdi i Terziću:

"FK Crvena zvezda stoji finansijski mnogo bolje od FK Partizan. Da sad ljudi ne bi lupali gluposti da je to zahvaljujući meni - nije. Pozdravljam odgovoran odnos FK Crvena zvezda. FK Crvena zvezda je platila 7.3 miliona evra poreskog duga i onda neznalice kažu, ne razumeju šta je država - kako je platio, uzeo pozajmicu? Mene kao predstavnika države zanima da li je država dobila svoje pare. Država je od Zvezde dobila pare, a šta mene briga od koga je klub pozajmio? Da li će Zvezda to da vrati sad kad dobije pare od Lige šampiona, pretpostavljam da mora i hoće. Kažu - Terzić pozajmio? Čestitam majstore, uplatio si državi! Hvala što si pokazao da je to prioritet FK Crvena zvezda, a ne da država bude poslednja rupa na svirali, jer ćemo da je ucenimo navijanjem. Zvezda je predstavljala Srbiju u Evropi, nekad uspešno, nekad manje uspešno i imali su podršku i želim im puno sreće u Ligi šampiona", zaključio je predsednik Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: