Kelnu zabranjeno da dovodi igrače

FIFA je zabranila Kelnu da dovodi igrače u sledeća dva prelazna roka, zbog kršenja pravila prilikom potpisivanja ugovora sa slovenačkim napadačem.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 30.03.2023.

10:29

Kelnu zabranjeno da dovodi igrače
EPA-EFE/OLIVER HARDT

Keln je u saopštenju objavljenom prošle noći naveo da je optužen za podsticanje Jake Čubera Potočnika da raskine ugovor sa Olimpijom iz Ljubljane.

Fifa je Keln kaznila sa 51.750 evra, dok je 17-godišnji fudbaler suspendovan na četiri meseca. ;Keln je najavio žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS).

Nemački klub tvrdi da je Potočnik napustio Olimpiju zbog "kršenja ugovora" i navodi da ima dokaze da ga nisu podsticali na odlazak.

Potočnik se smatra jednim od najboljih mladih igrača u nemačkom klupskom fudbalu. Za Keln je ove sezone postigao 13 golova na isto toliko utakmica u ligi do 19 godina, a takođe je igrao za reprezentaciju Slovenije u toj uzrasnoj kategoriji.

Fifa je 2019. godine kaznila Čelsi zbog kršenja pravila u vezi sa mladim fudbalerima, dok je Marsej u žalbenom postupku zbog slične zabrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: