"Verujem u tim"

Verujem u tim i naš minuli rad i zato sam uveren da ćemo na Fajnal-foru regionalne Premijer lige pružiti maksimu, poručio je Živko Gocić, trener Novog Beograda.

Izvor: B92

Petak, 24.03.2023.

14:15

Foto: Starsport/Dušan Milenkoviæ

Novi Beograd biće domaćin završog turnira Jadranske lige ovog vikenda.

Novobeograđani su domaćinstvo Fajnal-fora obezbedili osvajanjem prvog mesta u ligaškom delu takmičenja, pošto su u 11 kola ostvarili isto toliko pobeda.

Protivnik Novog Beograda u polufinalu biće ekipa dubrovačkog Juga. Ovaj duel na programu je u subotu od 20 časova, dok se u drugom polufinalu istog dana od 18 časova sastaju kragujevački Radnički i Jadran iz Splita.

Gocić je izjavio da u ekipi nema kadravskig problema, da će nastupiti u najjačem sastavu kao i da svi igrači imaju veliku želju i motivaciju da odbrane trofej koji je osvojen prošle godine:

„Jug iz Dubrovnika dugo godina igra ozbiljnu ulogu u evropskim okvirima. To je zaista veoma kvalitetan tim o kome ne treba trošiti reči. Iako im se dešavaju kadrovske promene u ekipi, njihov sistem igre i sve ono što ih krasi ostaje i po tome su prepoznatljivi. Siguran sam da nam predstoji kvalitetna i uzbudljiva utakmica. Mi se pripremamo na najbolji mogući način i stremimo ka tome da pružimo naš maksimum i ukoliko u tome uspemo, siguran sam da Jugu neće biti lako", rekao je Gocić.

Strateg Novog Beograda pozvao je publiku da naredna dva dana dođe na bazen Sportskog centra „11. april", jer će imati šta da se vidi.

"Sve četiri ekipe koje su izborile plasman na Fajnal-for Jadranske lige su i učesnice Lige šampiona. Zato nema sumnje da će igra biti na vrhunskom nivou i ljubitelji vaterpolo bće u prilici da uživaju. Zahvalio bih se još jednom našim navijačima na podršci u prošlom meču protiv Marseja i pozvao bih ih da uz nas budu i u duelu sa Jugom. To je utakmica koja ima veliku težinu, za koju neće biti popravnog i zato nam je potrebna dodatna energija sa tribina. Učinićemo sve da pobedimo i prođemo u finale", konstatovao je Gocić.

Novi Beograd i Jug su u dosadašnjem toku sezone odigrali dva meča. U Ligi šampiona duel je završen bez pobednika, dok su u regionalnom takmičenju slavili Novobeograđani.

"Imamo izuzetno jako protivnika u polufinalu", kaže Strahinja Rašović, prvotimac Novog Beograda, dugogodišnji reprezentativac Srbije.

"Fokusirani smo samo na taj polufinalni duel i razmišljamo samo o utakmici protiv Juga. Turnirski je sistem takmičenja, nema popravnog i zato treba ići korak po korak. Verujem u naš tim i nadam se da ćemo ponoviti uspeh od prošle godine, da ćemo odbraniti trofej i još jednom pkazati da smo najbolja ekipa u regionu. Odlično se poznajemo, tako da tajni neće biti. Borba će sigurno biti žestoka, predstoji nam težak meč, ali optimista sam i jedva čekam da utakmica počne", zaključio je Rašović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: