"Rafin cilj je jasan, titula u Parizu"

Aleks Koreča, bivši broj dva svegtskog tenisa, smatra da će Rafael Nadal biti spreman za najveće izazove u nastavku sezone.

Izvor: Z.K.

Četvrtak, 23.03.2023.

09:55

Foto: Profimedia/Philippe Millereau / KMSP

Španski teniser se u svojoj akademiji uveliko priprema za sezonu turnira na šljaci, a krenuće da se takmiči od Monte Karla i Barselone.

Iako je sada u fokusu njegov mlađi sunarodnik, Karlos Alkaras, koji je ponovo preuzeo čelnu poziciju na ATP listi, Koreča kaže da nikako ne treba zaboraviti na Nadala.

"Novost je da je Nadal prvi put ispao iz Top 10 posle 18 godina. Najmanje važna stvar za Rafu sada je njegova pozicija na listi. Doduše, istina je i da što više bude padao, veće su šanse da u osmini finala igra sa Alkarasom ili Đokovićem. Ipak, on je iznad toga, mora da se oporavi do sezone na šljaci i vrati stari osećaj na najbolji mogući način", rekao je Koreča za Kadena Ser.

Jasno je da će teniseru iz Manakora biti najveći cilj da osvoji titulu na Rolan Garosu.

"Uz dužno poštovanje prema turnirima u Monte Karlu i Barseloni, Nadalov cilj će biti da bude najbolji na Rolan Garosu. Siguran sam da će do tada biti u redu, vreme koje je uzeo za oporavak će mu ići u prilog. Nikada ne biste smeli da izostavite Rafu, on uvek pokazuje da ima u sebi nešto više", zaključio je Koreča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: