Mančini: Meč sa Englezima postao je pravi klasik

Fudbaleri Italije u četvrtak od 20.45 na stadionu u Napulju startuju u kvalifikacijama za Euro 2024.

Izvor: Z.K.

Sreda, 22.03.2023.

19:42

Mančini: Meč sa Englezima postao je pravi klasik
Foto: Profimedia

Izabranici selektora Roberta Mančinija već na startu imaju derbi C grupe, proiv reprezentacije Engleske.

Uoči okršaja koji će na stadionu "Dijego Armando Maradona" voditi srpski sudija Srđan Jovanović, selektor Italije je rekao da očekuje sjajan meč.

"Meč sa Engleskom postao je pravi klasik, derbi. Igramo četvrti put u poslednje dve godine protiv jednog od najboljih timova na svetu. Englezi imaju izuzetan tim, jake igrače, proteklih godina tim nije imao sreće, ali očekujem sada težak meč. Želimo pobedu. Neće biti jednostavno, ali bitan je dobar start", poručio je Mančini.

Posle ovog duela, Italijani u nedelju putuju na Maltu, ali to je već druga priča.

Na pitanje kako bi Italija mogla da se suprotstavi Englezima, nije bio sasvim direktan.

"U Ligi nacija smo igrali sa drugačijim sistemom, mogli bismo da ga promenimo. Sa 4-3-3 smo komforni, posebno kada želimo da igramo napadački i proaktivno", dodao je selektor "azura".

Za Italiju bi mogao da debituje mladi Mateo Retegui, Argentinac koji je član ekipe Tigrea, ali je odlučio da nastupa za Italiju.

"Sećam se i drugih argentinskih igrača koji su odlučili da igraju za Italiju. Mlad je, iznenada se pojavio. Potrebno mu je neko vreme da se prilagodi, ali ima kvalitete, pametan je i poslušan momak, nadajmo se najboljem".

Pozvao je publiku u Napulju da dođe u što većem broju.

"Radili smo na pripremi meča. Sigurni smo da će kao i do sada Napolitanci doći da nas podrže, nadajmo se dobroj utakmici. Krenuli smo u novi ciklus, biće još dosta teških susreta. To je normalno. Postepeno uvodimo nove igrače, ali stalno susrećete najjače timove. Četvrtać će biti još jedan istorijski dan", zaključio je Mančini.

U četvrtak u drugom usretu u C grupi igraju Severna Makedonija i Malta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: