Upoznavanje sa Fergusonom: "Kao da me je ispitivao FBI" VIDEO

Francuski fudbaler Patris Evra prisetio se kako je pre 17 godina upoznao Ser Aleksa Fergusona, tadašnjeg menadžera Mančester junajteda.

Izvor: SS

Utorak, 21.03.2023.

12:00

Upoznavanje sa Fergusonom:
EPA/Nick Wilkinson

Te 2006. godine Evra je bio na raskrsnici između "Enfilda i "Old traforda", a prelomio je susret sa čuvenim Škotom na aerodromu "Šarl de Gol" u Parizu.

"Našli smo se na aerodromu, Ser Aleks, moj menadžer, ja… Ser Aleks nije govorio francuski, pa je više pregovarao Dejvid Gil. Moj engleski nije bio sjajan takođe, menadžer je prevodio”, prisetio se Evra u emisiji "Vajb" koju na Jutjubu vodi bivši štoper Junajteda Rio Ferdinand.

"Sećam se pitanja… Piješ li? Ne! Izlaziš li? Ponekad? Jesi li spreman da nikad ne izgubiš utakmicu? Jesam! Jesi li spreman da ne smeš ni da odigraš nerešeno? Jesam! Osećao sam se kao da me ispituje FBI. I kada smo se rukovali bio sam u fazonu: Spreman sam, ako izneverim ovog čoveka – ubiće me”, smeje se Evra.

Na stolu su bile ponude Liverpula i Intera, ali odluka je već bila doneta.

"Menadžer je bio mnogo uzbuđen i govorio: ‘Patrise, to je Mančester junajted’. Gledao sam i ja Junajted zbog Erika Kantone, ali kada sam upoznao Fergusona – to je nešto posebno. Odmah vidiš da ćeš da napraviš velike stvari ako opravdaš poverenje tog čoveka”.

Da nije bilo lako raditi sa Fergusonom, saznao je Luis Nani, prilikom derbija upravo protiv Liverpula na "Enfildu".

Džejmi Karager je startovao žestoko na krilnog napadača, toliko da je Portugalac zaplakao na terenu.

"Sećaš se toga? Osakatio ga je, samo što mu nije slomio nogu. Počeli smo da se tučemo sa Liverpulovim igračima, sa Stivenom Džerardom, a onda je Skolsi (Pol Skols) prišao i video da Nani plače. Rekao je: ‘J…š ovo, idemo’. Posle toga mu je Ferguson dao dve nedelje slobodno da se oporavi, jer smo mi bili spremni da ga ubijemo zato što smo ga čekali, nije nas bilo briga. Znaš, neko plače na Enfildu. Sećaš se da je čak Ferguson rekao: ‘Nadam se da ti slomio nogu, zaista se nadam da su slomljene’. Uvek je hteo da ga ubije kada bi se valjao po terenu. Govorio je da Junajtedov fudbaler ne sme to da radi”, ispričao je Evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: