Medvedev: Može li Alkaras kao Novak i Rafa? Videćemo

Danil Medvedev i Karlos Alkaras boriće se za titulu na Mastersu u Indijan Velsu.

Izvor: Z.K.

Nedelja, 19.03.2023.

16:30

Medvedev: Može li Alkaras kao Novak i Rafa? Videćemo
Foto: Profimedia

Biće to njihov drugi okršaj do sada, i prvi od Vimbldona 2021. godine.

Od tada, oba tenisera su uspeli da ostvare san i postanu broj jedan, a posebno pleni uspeh Alkarasa koji je postao najmlađi broj jedan, kada je na US Openu prošle godine osvojio grend slem prvenac.

I sada mu se pruža prilika da se vrati na prvo mesto, ukoliko osvoji titulu u Kaliforniji.

Uspe li Španac da osviji Indijan Vels, uspeće da stigne Nadala koji je tri masters titule osvojio pre 20. rođendana.

Medvedev dobro zna šta ga očekuje, a kada su ga pitali da li je gledao mečeve Alkarasa da bi ga skautirao ili iz užitka, rekao je:

"Da budem iskren, gledao sam više da bih uživao u njegovom tenisu. Čak i kad kažem uživanje, na neki način sam iznenađen. Imamo dobre generacije. Zverev, Cicipas, Siner, ja takođe, pa onda Alkaras, koji je mlađi, Rubljov, svi imamo dobre veštine, neko od nas servira bolje, neko je jači na mreži, neko ima bolji forhend ili bekhend. Kada je Karlos imao 17, bio sam u stilu, 'ovaj momak je jak, ali nikad ne znate, može da udara jako i pravi mnogo neiznuđenih grešaka, da vidimo šta može'. Onda je za godinu dana stigao do mesta broj jedan. Ima mečeva kada ne promašuje mnogo, samo udara jače od protivnika", kaže Medvedev.

Logično se postavili pitanje da li on može da uradi što su recimo učinili Đoković ili Nadal tokom karijere.

"Bilo je to iznenađenje, ali zabavno za gledanje, jer se pitate, ako je ovaj momak u formi, šta mu možete? Sećam se Madrida. Nisam gledao mečeve, ali kada je na šljaci pobedio Rafu i Novaka, to je bilo sjajno za 18-godišnjaka. Ima sjajne veštine. Znamo da ume da ih koristi. Onda ide pitanje, može li da osvoji deset slemova, pet ili 23 i obori rekord? Videćemo", zaključio je Medvedev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: