Alkaras samo na korak od prestizanja Đokovića

Španski teniser Karlos Alkaras plasirao su finale Mastersa u Indijan Velsu.

Izvor: B92

Nedelja, 19.03.2023.

08:17

Alkaras samo na korak od prestizanja Đokovića
Foto: Profimedia

On je u polufnalu pobedio Italijana Janika Sinera 7:6 (4), 6:3 za nešto manje od dva sata igre.

Španac će u finalu igrati protiv Rusa Danila Medvedeva, koji je u polufinalu savladao Amerikanca Frensisa Tijafoa 7:5, 7:6 (7:4).

Medvedev će u finalu "igrati" i za srpskog tenisera Novaka Đokovića, jer ukoliko Alkaras osvoji titulu, ponovo će preuzeti prvo mesto na ATP listi.

Za mladog Španca biće ovo treće finale Mastersa u dosadašnjoj karijeri, pošto je prethodno titulu uzeo u Majamiju, a izgubio je u finalu Madrida. Prvi set doneo je veliku borbu Španca i Italijana, a oba tenisera po jednom su ispustila svoj servis u ovom delu meča.

Prvi do brejka je došao je Alkaras u petom gemu, ali je Siner brzo uzvratio. Mogao je Italijan i da povede u setovima, ali u 12. gemu nije iskoristio jednu set loptu i na kraju je prvi set otišao u taj-brejk.

Trenutno drugi teniser sveta uspeo je da iskoristi prvu set lotpu i da ovaj set reši u svoju korist, dominantno je igrao u taj-brejku i dozvolio je protivniku samo četiri poena.

U nastavku Alkaras je preuzeo kontrolu, odmah na početku drugog seta oduzeo je servis italijanskom tensieru, koji je mu je bio dovoljan da i ovaj deo igre reš u svoju korist.

Imao je momak iz Mursije u šestom gemu tri brejk lopte da potvrdi prednost, ali je Siner uspeo da produži meč.

Španac je bio siguran na svojim servis gemovima, prvu meč loptu nije uspeo da realizuje, ali na drugoj bio siguran i zakazao je finale, u kom ga čeka Medvedev.

Finale Indijan Velsa igra se u noći između nedelje i ponedeljka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: