Norveška osveta Srbiji sa kamatom

Rukometaši Srbije poraženi su od Norveške rezultatom 35:25 (17:12) u meču 4. kola grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izvor: SS

Nedelja, 12.03.2023.

15:45

Norveška osveta Srbiji sa kamatom
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Pre samo tri dana "orlovi" su slavili trijumf protiv istog rivala u Novom Sadu sa 25:24, ali su se Skandinavci osvetili "sa kusurom".

I jedni i drugi sada imaju po šest osvojenih bodova, ali Norveška ima bolji međusobni skor.

Ali, na Evropsko prvenstvo će otići prve dve selekcije, a Srbiji je pomogla pobeda Slovačke nad Finskom rezultatom 32:25.

Dva kola pre kraja Norveška i Srbija imaju po šest, a Slovačka i Finska po dva boda i izabranicima Tonija Đerone dovoljan je samo još bod kako bi matematički obezbedili učešće na šampionatu starog kontinenta.

Srbija će 27. aprila gostovati u Finskoj, a tri dana kasnije će dočekati Slovačku i tada će moći da završi posao. Srbija je dobro počela ovaj susret na severu Evrope i imala 4:2 na startu, ali je nerešiva enigma bio najbolji igrač Norveške Sander Sagosen koji je samo u prvom poluvremenu dao osam golova, a na kraju 12.

Pri rezultatu 10:9 je Srbija imala napad za izjednačenje, ali ga nije realizovala, da bi na drugoj strani usledila serija od pet pogodaka domaće reprezentacije za velikih 15:9.

Tada je, ispostaviće se, bio prelomljen susret jer je ta razlika opstala do samog kraja. Na poluvremenu je na semaforu stajalo 17:12.

Nisu Norvežani spuštali papučicu sa gasa ni u nastavku, naprotiv, uvećavali su svoju razliku i potvrdili da su bili naoštreniji i odlučniji da upišu trijumf ovog popodneva.

Razlika je rasla, najpre je dugo bilo maksimalnih sedam golova, a onda je u 53. minutu postala i dvocifrena – 31:21.

Srbija je nizala tehničke greške u napadu, dok je i u odbrani duvala promaja i nije bilo potrebne brzine vraćanja na pozicije, te energije kako bi se suprotstavilo raspucanom protivniku.

Najefikasniji u selekciji Srbije bili su Mijajlo Marsenić i Miloš Orbović, koji su postigli po četiri gola. Kod domaćih, najbolji je bio Sander Sagosen sa 12 golova.

Tok meča iz "Asane arene", koja je bila rasprodata, pratili smo UŽIVO u Live BLOG-u B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: