Počela deseta sezona Sportskih igara mladih

Sportske igre mladih započele su jubilarnu, desetu sezonu Igara u Srbiji.

Izvor: B92, SIM

Petak, 27.01.2023.

22:43

Počela deseta sezona Sportskih igara mladih
Foto: SIM

Savindan, dan koji obeležavaju učenici širom Srbije, a koji su i učesnici ove najveće sportske amaterske organizacije u Evropi, simbolično je odabran kao dan koji će označiti početak aktivnosti u Srbiji.

Deo SIM porodice postala su deca sa teritorije opštine Žabalj, gde je odigran turnir u malom fudbalu.

Predsednik opštine Žabalj Uroš Radanović izjavio je da je ponosan što su Igre došle u Žabalj i da je siguran da će deca iz ovog kraja pokazati da su dobri sportisti, ali da im je podjednako važno da šire drugarstvo i neguju fer plej.

Predsednik opštinskog veća za sport Zoran Šolaja rekao je da se nada da je ovo samo početak druženja dece Žablja i Igara i da opština sve čini kako bi se deci omogućilo da rastu u što zdravijoj atmosferi, a očigledno da je da Igre imaju istu misiju.

Sportski direktor Sportskih igara mladih Slobodan Popović čestitao je deci Srbije školsku slavu, zahvalio se deci Žablja na odzivu, a pobednicima poželeo mnogo sreće na narednim nivoima takmičenja.

Popović kaže da je pred decom Srbije i timom Igara važna godina u kojoj će Igre proslaviti svoj deseti rođendan.
Foto: SIM
"Nove generacije dece, novi gradovi, rekordan broj događaja su pred nama. Daćemo sve od sebe da opravdamo poverenje koje su nam ukazala deca, roditelji, učitelji, nastavnici i lokalne samouprave i naši sponzori zahvaljujući kojima je sve za decu besplatno", naglasio je Popović.

I ove godine u okviru Igara biće održane ekološke radionice "Zero Waste - budi deo igre - čuvajmo našu planetu".

O značaju očuvanja životne sredine govoriće se na više od 20 radionica.

U narednom periodu širom Srbije održavaće se kvalifikacioni turniri u svih deset sportova koji su deci na raspolaganju.

Iz Sportskih igara mladih pozivaju svu zainteresovanu decu da prate obaveštenja na njihovim društvenim mrežama i portalu igremladih.rs, gde će se uskoro otvoriti i online prijave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: