Vujović: Nažalost, Hrvatsku nikad neću voditi

Izjava Veselina Vujovića u kojoj je danskog igrača Matijasa Gidsela prozvao "malim mišem", naišla je na žestoke reakcije danske rukometne javnosti.

Izvor: B92, Index

Utorak, 24.01.2023.

09:40

Vujović: Nažalost, Hrvatsku nikad neću voditi
Foto: Tanjug/AP Photo/Piotr Hawalej

Vujović, koji je na ovom Svetskom prvenstvu vodio Iran, kritikovao je Gidsela zato što nije Domagoju Duvnjaku pružio ruku nakon njihovog duela na utakmici Danske i Hrvatske.

"Utakmica je bila predivna, ali sve mi je uspeo pokvariti onaj Gidsel. Taj mali miš uništio mi je utakmicu. Ruku ti pruža Domagoj Duvnjak, jedan od najvećih u istoriji, a ti, jadniče jadni, ne želiš da prihvatiš izvinjenje. Srami se, balavče jedan, ima da tu ruku ne pereš mesec dana kad ti je Duvnjak pruža. Hajde da je to uradio nekome od mojih Iranaca, ne potcenjujem Irance, ali tako je postupio prema legendi rukometa", rekao je Vujović za Index.

U Danskoj je Vujovićeva izjava dočekana na nož. Danski mediji su ga vređali, iz arhive su vadili neke njegove ispade, a kako je sam rekao legendarni Crnogorac, nije ni u snu mogao da očekuje da će u Danskoj dobiti etiketu "kriminalca".

"Nisam očekivao takvu reakciju prema meni, prema Duvnjaku, prema reprezentaciji Hrvatske. Tolika količina mržnje da je to neverovatno. Ponašaju su prema meni kao da sam kriminalac. Nisam imao nikakvu nameru da uvredim nikoga, ali mi nije bilo jasno da jedan klinac koji je tek zakoračio u rukomet, bez obzira na to koliko bio talentovan, može odbiti ruku legende Domagoja Duvnjaka".


"Na tome sam mislio da ostanem, ali ovo što se kasnije dogodilo izašlo je iz svih okvira normalnog. Moja kćerka na društvenim mrežama zbog moje izjave o Gidselu dobija uvredljive poruke. Neverovatno. Ne mogu da shvatim da su počeli iz arhive da vade neke moje greške kojih je bilo u karijeri".

Jedan danski medij je između ostalog pronašao navode da je kao selektor Srbije i Crne Gore na EP 2006. bili osumnjičen da je pustio utakmicu Hrvatskoj.

"Možete misliti koliko me briga šta oni pišu. Evo, naježio sam se od muke. Ne zanimaju me. Nisam želeo nikoga da uvredim, ali Duvnjaka znam godinama kao jednu veličinu, gospodina, fantastičnog mladića. Samo sam reagovao jer nisam smatrao da je Gidselova reakcija bila primerena".


Ovaj incident je dodatno povećao Vujovićevu popularnost u Hrvatskoj, gde ga sad mnogi priželjkuju kao selektora, nakon neuspeha "kauboja" na Svetskom prvenstvu.

"Mnogo puta sam rekao već šta mislim o hrvatskoj reprezentaciji, ali jednako tako sam siguran da u idućih 30 godina nema šanse da će neki stranac biti selektor Hrvatske. Znate i sami kako to ide. Tako da uopšte nije važno šta ja želim. Realnost je nešto sasvim drugo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: