Đere propustio meč loptu, pa ispao

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da se plasira u polufinale turnira u Oklendu.

Izvor: MT

Četvrtak, 12.01.2023.

12:15

Đere propustio meč loptu, pa ispao
Profimedia/SOPA Images Lim

On je izgubio od Francuza Konstanta Lestijena, 65. igrača planete, rezultatom 2:6, 6:4, 7:5, posle dva časa i 45 minuta igre.

Đere je bio blizu novog trijumfa, nakon onog nad Kasperom Rudom, imao je meč loptu u drugom setu, ali mu to nije bilo dovoljno da slavi.

Laslo je krenuo dobro meč protiv Lestijena, kojeg smo imali prilike bolje da upoznamo prošle sedmice, kada je u Adelejdu ispao na startu turnira od Novaka Đokovića.

Đere mu je odmah na startu oduzeo servis, ubrzo imao i nove četiri brejk lopte, ali se Lestijen provukao posle maratonskog gema.

Đere se u četvrtom gemu suočavao sa brejk prilikom za rivala, da bi u sedmom stigao do duplog brejka, a onda i do vođstva u setovima.

Laci je u četvrtom gemu drugog perioda spasao jednu brejk loptu, a onda u narednom, propustio pet brejk prilika.

Delovalo je da je brejkom rivala, koji je ubrzo tražio i medicinski tajm-aut, slomio u sedmom gemu, međutim, Lestijen je u 10. gemu spasao meč loptu, a onda posle taj-brejka izjednačio rezultat u setovima.

Treći set je bio relativno miran, a Đere je šansu propustio u šestom gemu, kada je imao brejk loptu.

Ispustio je svoj servis u devetom gemu, potom u narednom spasao tri meč lopte, ali ne i četvrtu, te je tako završio takmičenje na Novom Zelandu.

Lestijen će se za prolaz u finale boriti sa iskusnim Rišarom Gaskeom.

Inače, Đere će na Australijan openu u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: