Britni Grajner je stigla kući

Američka košarkašica Britni Grajner vratila se u Sjedinjene Američke Države.

Izvor: SN

Petak, 09.12.2022.

12:30

Britni Grajner je stigla kući
Foto: Profimedia

Kako javljaju američki mediji i potvrđuje predsednik Džo Bajden, Britni Grajner je sletela iz Rusije u Ameriku nakon što je puštena iz zatvora.

Britni Grajner je otišla "putem trejda" pošto su Amerikanci Rusima poslali dilera oružja Viktora Bouta koji je 12 godina bio zatvoren u američkom sistemu.

Predsednik Džo Bajden je rekao da se Grajnerova dobro oseća i da joj je potrebno vremena i prostora da bi se oporavila po dolasku u Hjuston.

Saga je gotova i američka košarkašica koja je na ruskom aerodromu uhapšena zbog ulja kanabisa vraćena je u svoju zemlju.

Brittney’s coming home. pic.twitter.com/Yg4t08Pqgc

— President Biden (@POTUS) December 9, 2022
Bivši treneri i saigrači američke košarkašice Britni Grajner, kao i veliki broj američkih sportista pozdravili su njeno oslobađanje posle devet meseci provedenih u ruskom zatvoru.

Navijači WNBA zvezde i dvostruke olimpijske šampionke izrazili su svoju radost i olakšanje.

"Plakala sam. Ovo je trenutak za koji smo se svi molili", rekla je Doun Stejli, koja je trenirala Grajner 2021. godine u američkoj reprezentaciji koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Britni Grajner je 2014. godine predvodila Finiks Merkjuri do titule.

"Čudom, milošću, broj dana pritvora je završio na broju 294 i naš prijatelj, naša sestra se vraća kući", navodi se u zajedničkom saopštenju Finiks Merjkurija i Finiks Sansa.

NBA zvezde Kris Pol, Tre Jang i Kajri Irving su, takođe, izrazili olakšanje u objavama na Tviteru.

"Hvala vam što ste dali primer šta je pravi borac", napisao je Kajri Irving.

Saigračica Grajner u Finiksu je napisala da je njeno oslobađanje "najbolja vest ikad", dok je njen bivši trener Sendi Brondelo rekla da je zaplakala od sreće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: