Durent objasnio zašto je hteo da ide

Kevin Durent, NBA košarkaš, objasnio je zbog čega je ovoga leta zatražio trejd iz Bruklin Netsa.

Izvor: SN

Sreda, 28.09.2022.

08:30

Durent objasnio zašto je hteo da ide
EPA-EFE/JASON SZENES

Kevin Durent je direktno od vlasnika zatražio da bude trejdovan i njegov zahtev je prvobitno usvojen, ali se od svega odustalo jer nisu mogli da pronađu partnera za trejd.

Džo Cai (vlasnik Netsa), Stiv Neš (trener) i Šon Marks (generalni menadžer) i odlučeno je da ostane do 2025. godine koliko mu garantuje ugovor potpisan prošlog leta.

"Bilo je mnogo toga nepoznato. Potpisao sam novi ugovor sa ovom organizacijom jer sam imao ideju da ćemo igrati kao tim, tim koji je igrao jako dobro u plej-ofu, pa sam se nadao da ćemo ponovo tako dobro izgledati samo ćemo biti zdravi i izgraditi nešto za budućnost. Kada je sezona počela, videli ste šta se dogodilo i kako su momci upadali i ispadali iz petorke, koliko smo imali povreda i malera i sumnjao sam da sam doneo pravu odluku. Sa vlasnikom sam pričao o svemu tome, objasnio da želim da idem i nastavili smo da radimo na tome", rekao je Dukent, a prenosi ESPN.

Durent kaže da nije bio razočaran ili iznenađen što je posle svega ostao u Bruklin Netsima.

"Znam da sam dovoljno dobar da me neće samo šutnuti u stranu. Zbog toga izuzetno cenim i Šona Marksa i Džoa Caija, koji su mi to i rekli. Toliko je jednostavno i ja to kapiram, znam ko sam", kaže Durent.

Popularni "KD" kaže da su Netsi morali da pruže jači otpor, pogotovo u momentima kada su glavni igrači bili povređeni jer je to odlika šampionskog karaktera.

"Kada sam se ja povredio, izgubili smo 11 mečeva zareodm. Mislim da ne bismo smeli da gubimo utakmice tako, nebitno je ko igra. Više sam bio zabrinut našim pristupom i načinom na koji smo igrali kao tim u tim momentima, znao sam da smo se borili sa brojnim problemima i da nas je sve to vuklo na dole. Ipak, morali smo da pronađemo način jer šampioni to tako rade. Pogledajte Stefa Karija i Voriorse, povređen je ušao u plej-of, a tim je pronašao način da pobeđuje. Luka Dončić je bio povređen, a Dalas je takođe pobeđivao... Netsi imaju dovoljno kvaliteta da izgledaju dobro, to je bio najveći problem koji sam ja osetio. Zašto i mi nismo mogli da guramo? Bio sam u šampionskim timovima, bio sam u timovima koji su bili blizu da budu šampionu i svi su radili tu jednu stvar. Zato sam želeo da budem deo grupe Bruklina koja će ovde uraditi isto. Pobeda ili poraz je sastavni deo sporta, to se prihvata. Dugo sam u ligi, nije samo rezultat važan, važnije je što nismo imali sve te druge stvari i čekao sam do leta da svima to i saopštim", kaže bivši MVP i dvostruki NBA šampion.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: