Nori: Alkaras je sjajan, može da vam izbije reket iz ruke

Kameron Nori se ove nedelje u Sinsinatiju pokazao kao specijalista za pobede nad tinejdžerima.

Izvor: Z.K.

Subota, 20.08.2022.

16:45

Nori: Alkaras je sjajan, može da vam izbije reket iz ruke
Foto: Profimedia

Britanac je od početka Mastersa u Sinsinatiju pobedio Danca Holgera Runea, potom Amerikanca Bena Šeltona i u četvrtfinalu Karlosa Alkarasa iz Španije.

Protiv tenisera iz Mursije imao je mnogo posla, ali odradio ga je odlično.

Ni to što je imao brejk zaostatka u setu odluke nije ga poremetilo, napravio je preokret i sada ga očekuje duel sa Bornom Ćorićem.

"Bio je to neverovatan meč. Čestitke i Karlosu. Imao sam set i 4:1, ali sam tada izgubio ritam i viziju igre. Mnogo sam razmišljao o završetku meča, pre nego da se koncentrišem na dobijanje poena. Stegao sam se, on je podigao nivo, nije mi dao bukvalno ništa", kaže Nori.

Smatraju da je jedan od najspremnijih igrača na ATP turu, što se pokazalo i ovog puta.

"Želeo sam samo da izdržim što duže, jedino gde sam stvarno bio bolji od njega su noge i fizički aspekt. Pokušavao sam da svaka razmena bude sa što više tempa, kako bih mu otežao da završava poene", objašnjava Nori taktiku.

Međutim, protiv Alkarasa je teško stvari sprovesti u delo, posebno jer momak udara strahovito jako.

"Teško je jer on bukvalno može da vam izbije reket iz ruke. Kada diktira igru forhendom, teško je, mnogo trčite. Trebalo je samo da vratim loptu na nezgodna mesta na terenu. Uspeo sam dobro da serviram, napredovao sam u odnosu na prethodne mečeve", zaključio je Nori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: