Oglasili se i navijači Junajteda: I mi da se pitamo

Udruženje navijača Mančester junajteda (MUST) oglasilo se u četvrtak saopštenjem povodom sve glasnijih spekulacija o prodaji kluba.

Izvor: Z.K.

Četvrtak, 18.08.2022.

11:50

Oglasili se i navijači Junajteda: I mi da se pitamo
Foto: Profimedia

Britanski mediji danima unazad objavljuju kako je sve više zainteresovanih za kupovinu akcija kluba od vlasnika, porodice Glejzer.

Istog dana kada je milijarder Elon Mask objavio na Tviteru da se "šalio da će kupiti Junajted", oglasio se i portparol najbogatijeg Britanca, ser Džima Retklifa ali sa sasvim suprotinim stavom, da je vlasnik Ineosa spreman da kupi klub.

Navijači za ponedeljak uoči derbija sa Liverpulom spremaju obimne proteste ispred stadiona, a oglasili su se i povodom prodaje kluba, naglašavajući šta mora da bude prioritet.

"Množe se spekulacije oko potencijalno novih vlasnika Mančester junajteda. Dok navijači vape za promenom, mora da se naglasi da to treba da bude prava promena. Bilo koji potencijalno novi vlasnik ili investitor moraju da se prilagode kulturi i tradiciji kluba. Moraju da budu voljni da investiraju kako bi Junajted vratili na put slave, a te investicije moraju da budu stvaran novac, potrošen na tim i stadion. Konačno, svaka nova vlasnička struktura u svom operativnom modelu mora da uključi navijače, uključujući i deo akcija u vlasništvu navijača. To su kriterijumi po kojima će navijači prosuđivati svaku ponudu. Otvoreni smo za dijalog sa bilo kojim ponuđačem i radujemo se tim razgovorima", stoji u saopštenju udruženja.

S druge strane, dok se priča o Retklifu, pominje se da je porodica Glejzer spremna da ponudi manji deo akcija investitoru, kompaniji Apolo, ali je teko nešto naišlo na najveću moguću osudu među pristalicama Junajteda.

Ne samo da su im u otvorenom pismu poručili da "drže ruke dalje od Junajteda" i da nisu dobrodošli, već su pomenuli i veze osnivača Apoloa Liona Bleka sa ozloglašenim Džefrijem Epštajnom.

Grupacija je upozorena da ni pod kojim uslovima ne pokušava da uđe u vlasničku strukturu Junajteda, jer će naići na najveći mogući otpor u navijačkoj bazi i gradu Mančesteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: