Rudi Gober u Minesoti

Francuski centar Rudi Gober novi je član Minesote, preneo je pouzdani Adrijan Vojnarovski.

Izvor:

Petak, 01.07.2022.

21:41

Rudi Gober u Minesoti
Foto: Profimedia

U suprotnom smeru idu Malik Bizli, Patrik Beverli, 22. pika na ovogodišnej draftu Volkera Keslera, Džered Vanderbilt i četiri prve runde. U pitanju su nezaštićeni pikovi sa drafta 2023, 2025. i 2027. godine, odnosno zaštićen (u slučaju da bude među prvih pet) na draftu 2029. godine. Pored Gobera, Timbervulsve će pojačati i Leandro Bolmaro.

Sa ovim trejdom Minesota postaje jedina ekipa u ligi sa dva igrača koji imaju platu od preko 200 miliona dolara. Drugi je Karl Entoni Tauns koji takođe igra na poziciji centra.

Zanimljivo je i to što će biti saigrač Entoniju Edvardsu koji je istakao da je Kristaps Porzingis najbolji čuvar reketa, a ne Gober "koji ga ne plaši".

Gober je trostruki najbolji defanzivac lige i isto toliko puta je bio Ol-star igrač. Čak šest puta je bio član najboljih defanzivnih petorki i generalno najboljih u NBA još tri puta.

U sezoni za nama je odigrao 66 utakmica tokom kojih je u proseku beležio 15,6 poena uz 14, skokova.

Juta najverovatnije ide u tzv. "rebilding" dok Minesota sprema tim za ozbiljnija dela. Pitanje je šta će se dešavati u nastavku kod Timbervulvsa, a najzanimljivije će biti upravo na poziciji "petice" gde sada imaju i Taunsa i Gobera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: